Lifestyle

Greške koje često pravimo prilikom nanošenja ajlajnera

Greške koje često pravimo prilikom nanošenja ajlajnera

Mnoge žene u svojoj make up rutini koriste ajlajner...

Međutim, nismo sve te sreće da iz jednog poteza nanesemo savršeno izvijenu liniju. Pored toga, postoje greške koje često pravimo kada je u pitanju njegovo nanošenje, a koje utiču na naš izgled.

1. Tupa olovka

Olovku bi trebalo da naoštrite svaki put pre nanošenja ajlajnera, ako želite najbolji mogući efekat. Oštar vrh će napraviti ravnu liniju i istaći oči mnogo lakše i brže.

2. Ajlajner u boji na donjem kapku

U većini slučajeva, ajlajner ili krejon u boji na donjoj liniji trepavica će vaš izgled učiniti umornim i strogim, što nikako neće istaći vaš šarm. Profesionalni šminkeri savetuju da ajlajner ili krejon u boji stavljate samo na gornji kapak, a ukoliko idete na neku tematsku žurku – onda je sasvim u redu da stavite ajlajner u boji i na donji.

3. Asimetrične linije ajlajnera

Svaka dama je makar jednom iscrtala deblju liniju na jednom oku, a tanju na drugom. Onda se kreće sa "uklapanjem", što pravi samo veći nered i nervozu. Pokušajte da iscrtate što simetričnije linije na oba oka, a vremenom ćete naučiti automatski da crtate prave, jednake linije.

4. Tečni ajlajner na donjoj liniji trepavica

Tekstura tečnog ajlajnera se lakše briše, nego klasična, pogotovo kada ga nanesete na donju liniju trepavica. Zato upamtite zlatno pravilo: tečni ajlajner se stavlja samo na gornji kapak, a krejon na donji.

5. Kratkotrajni ajlajner

Kao što smo rekli iznad, tečni ajlajner se lakše briše nego klasični, pogotovo ako vam oči malo više vlaže. Da biste ovo izbegli uvek u svojoj kozmetičkoj torbici nosite pamučne štapiće za uči, kako biste uvek mogli da uklonite višak ajlajnera. Takođe uzmite u obzir vodootporne ajlajnere.

6. Razmak između linije ajlajnera i trepavica

Ovaj mali detalj može upropastiti i savršeno nanešen ajlajner, tako da se uvek potrudite da ajlajner nanesete što bliže trepavicama.

7. Neuredni vrhovi ajlajnera

Da bi linija ajlajnera izgledala savršeno, njen vrh mora biti oštar, čist i lagano podignut ka gore. Druge varijacije neće izgledati besprekorno i mogu pokvariti profesionalni izgled.

8. Zatezanje kapaka

Ako previše zatežete kapke tokom nanošenja ajlajnera, krajevi linija će biti nejednaki kada kožu vratite u normalu. Izbegavajte ovakav način nanošenja ajlajnera.

9. Unutrašnja strana donje linije trepavica

Ovaj korak u šminkanju jedino dobro stoji osobama koje imaju krupne oči. U suprotnom, takva šminka će vaše oči vizuelno učiniti sitnijim.

10. Previše blendovan ajlajner

Blenovanje ajlajnera, nakon nanošenja na donju liniju trepavica je moderno i mnogi profesionani šminkeri to rade. Međutim, potrebno je da imate neki limit. Ako koristite veliku četkicu i previše ga izblendujete, dobićete "panda efekat" koji nikako nije ni sladak ni lep.

A post shared by @makeup (@makeup) on Jun 14, 2017 at 9:16pm PDT

Izvor: zenskimagazin.rs
Foto: Guliver/Thinkstock

Komentari (0)

Loading