Lifestyle

Svečano otvoren 53. Perwoll Fashion Week!

Perwoll Fashion Week zvanično su otvorili direktor i osnivač Beogradske nedelje mode Nenad Radujević, i modne dizajnerke Nevena Ivanović i Ana Trošić Trajković, u prepunom Hangaru u Luci Beograd.

Svečano otvoren 53. Perwoll Fashion Week!

Promo

Nevena je autorka aktuelne kampanje manifestacije sa sjajnim sloganom MaštAI, a Ana je zvanično koordinator svih programa Nedelje mode vezanih za održivu modu i cirkuralnu ekonomiju.

Pre nego što je započeo nadahnutu priču o mašti i kreativnosti, Radujević je pozvao publiku da jednim minutom aplauza oda poslednji pozdrav i priznanje Aleksandri Slađani Milošević, princezi domaće rok scene.

- Večeras vas neću moliti za minut ćutanja, jer oko Slađane nikada nije bila tišina. Zamoliću vas za minut aplauza, za sve one aplauze koje nije dobila, a zaslužila je, za sve one naše aplauze koje nije čula ili za one koje nismo uspeli da joj uputimo jer smo ostali nemi od uzbuđenja koja nam je priređivala i u muzičkom i u modnom smislu – rekao je Radujević.

Promo

 

Nakon toga Perwoll Fashion Week svečano je otpočeo revijom NITI modnog dizajnera Igora Todorovića. Nakon što je kolekcija NITI izazvala veliku pažnju modnih znalaca, profesionalaca, VIP zvanica i italijanskih medija na Milanskoj nedelji mode, sinoć je pobrala ovacije i od publike Perwoll Fashion Weeka koja je ispunila svih 500 sedećih mesta a bar još stotinak je reviju ispratilo na nogama. U publici je očekivano bilo mnogo poznatih, među njima Ilda Šaulić, Snežana Dakić, Brankica Janković, Ivon Jafali, Katarina Batuta, Vuk Vidor i mnogi drugi.

Modeli kolekcije NITI su izrađeni od brižljivo izabranih tkanina, na tragu ručnog tkanja i elemenata nacionalnog nasleđa. Kolekciju odlikuju i posebne grupe svila uz zanimljiva konstrukcijska rešenja koja su autorski pečat Ateljea Igor Todorović. Interesantna je činjenica da se na ovim modnim komadima radilo više od 460 sati. Posebno iznaneđenje bila je muzička podloga koju su radili Dragica Radosavljević Cakana, Aleksandar Sofronijević i Nikola Micevski, a koja je na poseban način potcrtala utisak kolekcije NITI.

Promo

 

 

Komentari (0)

Loading