Lifestyle

Tri trika kako da rashladite dom ako nemate klimu

Kako se rashladiti na tropskim temperaturama pitanje je koje svi postavljamo poslednjih dana

Tri trika kako da rashladite dom ako nemate klimu

Shutterstock/Photo Contributor

Kako se rashladiti na tropskim temperaturama pitanje je koje svi postavljamo poslednjih dana. Klima je idealno rešenje, ali ima onih koji, nažalost, imaju samo ventilator.

Pročitajte: Genijalan trik - Uz 1 sastojak iz kuhinje sve će mirisati na čisto i sveže, kao u apoteci

Ventilator radi na principu podsticanja kretanja vazduha u prostoriji u kojoj je postavljen. Procenjuje se da troši 90% manje energije od klima uređaja, ali i dalje može da obezbedi prijatan boravak u domu tokom leta uz znatno niže račune za struju.

Donosimo vam tri odlična načina da dodatno povećate snagu ventilatora i učinite da što bolje ohladi vazduh u prostoriji.

Trik 1

Možda već znate ovaj trik i mnogi ljudi vole da ga koriste. Jednostavno stavite široku, plitku posudu ispred ventilatora i napunite je kockama leda, pošto se kockice leda tope, ventilator će omogućiti hladnijem vazduhu da cirkuliše kroz prostoriju, a kada se istopi, samo dodajte još.

Trik 2

Uradite isto kao u prvom primeru, ali umesto kockica leda stavite plastične flaše koje ste prethodno napunili vodom i zamrznuli. Ova metoda je još bolja jer uključuje velike komade leda koji će se topiti sporije od kockica, piše krstarica.

Trik 3

Ovaj metod kombinuje prethodna dva trika. Možete koristiti ili kockice leda ili zamrznutu flaširanu vodu. Umotajte jednu ili drugu ili oba u peškir, zavežite dva kraja kanapom i stavite između dve stolice koje ćete postaviti ispred ventilatora. Ispod peškira stavite posudu u koju će kapati voda iz otopljenog leda.

Komentari (0)

Loading