Lifestyle

Genijalan trik: Uz 1 sastojak iz kuhinje sve će mirisati na čisto i sveže, kao u apoteci

Kako se rešiti neprijatnih mirisa ono je što zanima mnoge

Genijalan trik:  Uz 1 sastojak iz kuhinje sve će mirisati na čisto i sveže, kao u apoteci

freepik.com

Pronaći efikasan način za održavanje svežine prostora koristeći prirodna sredstva može biti izazovan zadatak. Kako se rešiti neprijatnih mirisa ono je što  zanima mnoge, a mi vam nudimo nekoliko saveta kako da vaš prostor uvek odiše svežinom. I to koristeći prirodne sastojke.
 

Provetravanje prostorija je jedan od ključnih koraka. Redovno otvaranje prozora omogućava svežem vazduhu da cirkuliše, uklanjajući ustajali vazduh i unoseći svežinu u prostor. Posebno je korisno provetravanje tokom večernjih sati, kada je vazduh svežiji i hladniji.

Kako se rešiti neprijatnih mirisa - Aktivni ugalj i soda bikarbona su efikasni saveznici

Aktivni ugalj može apsorbovati mirise i nečistoće, dok soda bikarbona neutrališe neprijatne mirise. Sipajte aktivni ugalj u prahu i sodu bikarbonu u pliću, a širu posudu i ostavite je na mestu gde je najveća frekvencija.

Za održavanje svežeg mirisa možete koristiti prirodne dezodoranse kao što su limun i sirće. Ovi sastojci imaju prirodna dezinfekciona svojstva i šire prijatan miris. Takođe, eterična ulja su odličan izbor za osvežavanje prostora; dodavanje nekoliko kapi ulja eukaliptusa, lavande ili mente u malo vode ili difuzor može stvoriti prijatan ambijent.

freepik.com

 

 

Biljke takođe igraju važnu ulogu u održavanju svežeg vazduha. Fikus, orhideja i salonska palma su neke od biljaka koje pomažu u filtriranju vazduha, čime doprinose svežini prostora.

Pročitajte: Ni 60 ni 90 stepeni - Stručnjaci tvrde da se na ovoj temperaturi pere posteljina

Za neutralizaciju neželjenih mirisa možete koristiti: alkoholno ili jabukovo sirće, sveže mlevenu kafu, štapiće cimeta i lovorov list, prirodne sastojke koji efikasno apsorbuju neželjene mirise.

Redovno čišćenje ventilacije i klima-uređaja takođe doprinosi prijatnom mirisu doma. Prekrivači, zavese, tepisi i staze od prirodnih materijala kao što su pamuk, laneno ili juteno platno takođe doprinose svežini i čistoći prostora.

Kombinacija ovih saveta omogućiće vam da održavate prostor uvek svežim i prijatnim za boravak, koristeći metode koje nisu agresivne kako za vas, tako i za okolinu.

Komentari (0)

Loading