Lifestyle

Kako se šminkati posle 35. godine?

Autor: | 14/02/2018

Kako se šminkati posle 35. godine?

Nakon 35. godine života, na kožu se ne mogu primenjivati proizvodi koji su se koristili u dvadesetim. Koža više nije tako elastična i mekana kao u mlađim danima života, vide se prve bore i gubi se onaj zdrav sjaj tena.

Ovo je pet zlatnih pravila kada govorimo o šminkanju posle 35. godine života.

1. Puder zamenite kremom u toplijoj nijansi od vašeg lica

Koža se s godinama stanjuje, pa u skladu s tim postaje sve bleđa. Pravilo o svetlijoj podlozi ili onoj koja odgovara boji vašeg tena više ne funkcioniše. Uz podlogu koja je ton ili pola tona toplija od vašeg lica izgledaćete odmornije i mlađe. Kreme su kombinacija hidratantne i tonirane kreme, umirujućih sastojaka kao i zaštite od sunca, pa kožu čine glađom i mekšom.

2. Koristite pigmente i korektore visoke prekrivne moći, s nemasnom i baršunastom teksturom

Velik broj žena nailazi na isti problem kada je u pitanju prekrivanje podočnjaka i pigmentacijskih mrlja. Bitno je birati proizvode koji nisu premasni. Birajte pigmentisane proizvode, nemasne i baršunaste teksture koje nije potrebno previše matirati. Na taj način izbeći ćete nanošenje u više slojeva i nakupljanje u borama.

Kako izabrati adekvatan korektor pogledajte OVDE

3. Izbegavajte pretamne senke, a naglasite trepavice

Kako se kapci “spuštaju” tako tuš i tamne senke više ne deluju tako dobro na licu kao pre. Umesto visokog, tamnog senčenja pregiba i skrivanja kapka koncentrišite se na trepavice i samo područje oko oka.

Uz prajmer koji će sprečiti preslikavanje, birajte mat teksture u neutralnim prirodnim nijansama. Tuš izblendajte u mekanu liniju koja prati koren trepavica bez da ga previše izvlačite kako biste izbegli njegovo “preklapanje”. Investirajte u kvalitetan uvijač i birajte maskare koje produžuju trepavice.

4. Naglasite jagodice

Smanjenjem proizvodnje kolagena koža lica vidno gubi elastičnost, mladenački sjaj i zategnutost. Upravo zbog toga celo lice i obrazi “padaju”. Kako biste postigli vizuelno veće i više jagodice korišćenje bronzera svedite na minimum, a vrh jagodica naglasite u prirodnoj nijansi koja odgovara vašem podtonu kože. Koža će izgledati hidrirano i blistavije odlučite li se na kremaste teksture.

5. Sprečite “curenje” ruža

Za dnevne varijante birajte svetlije hidratantne ruževe. Ruž nanesite najviše na samu sredinu usana pa blendajte prema spoljašnjim rubovima za prirodniji, utapkani način. Izbegavajte izrazito tamne ruževe koji mogu naglasiti gubitak volumena koji dolazi s godinama.

Za večernje varijante i posebne prilike u kojima iscrtavate ili povećavate usne, koristite mat ruževe oznake “long lasting” koje ćete uokviriti odgovarajućom olovkom koja će ga držati na mestu.