Lifestyle

Kako da se ne ugojite na odmoru

Kako da se ne ugojite na odmoru

Mada se najviše gojimo zimi, i letovanje može biti pogubno za liniju. Naročito su opasni "ol inkluziv" aranžmani koji podrazumevaju da možemo da jedemo koliko god želimo. Mnogi se tada prejedaju jer žele da iskoriste sve što su platili, a i zato što su radoznali, pa hoće da probaju pomalo od svega. Ako ne vodite računa, lako možete uneti 5.000 kalorija, što je duplo više od dnevne preporučene doze.

Koje lekove treba poneti na odmor

Nutricionisti su zato izračunali koje su najopasnije kombinacije i šta bi trebalo izbaciti sa letnjeg menija. Engleski doručak koji podrazumeva jaja, slaninu, kobasice i tost ima 800 kalorija, kroasan 270, a pahuljice samo 125. Jedna limenka "koka-kole" ima 140 kalorija, dok čaša sangrije 150, koliko i flašica piva. Kapućino vredi 70 kalorija.

Za ručak se uzdržite od hamburgera sa slaninom i pomfritom koji ima 700 kalorija, za večeru preskočite šniclu i pomfrit teške 600 kalorija. Špagete bolonjeze imaju 360 kalorija, koliko i parče torte.

I zato, plivajte koji krug više, kažite ne desertu i drugom tanjiru, razmišljajte o obroku koji konzumirate i vaga neće "podivljati" kad se vratite sa odmora.

Izvor: novosti.rs
Foto: Guliver/Getty Images

Komentari (0)

Loading