Lifestyle

Brzo i jednostavno: Pripremite tonik od krastavca za negu kože tokom leta

Brzo i jednostavno: Pripremite tonik od krastavca za negu kože tokom leta

Imamo dosta opcija za negu kože ovih dana, a tokom leta, težimo losionima i kremama kako bismo zaštitili našu kožu od štetnih UV zraka.

Ako imate masnu kožu, onda je osvežavajući tonik neophodan za leto. Tonik pomaže u smanjenju količine ulja i poboljšanja stanje kože. Ovakve preparate možete naći i na tržištu, međutim, možete probati i domaći tonik od krastavaca. Priprema se vrlo jednostavno i ne zahteva nikakve fensi sastojke.

*Prednosti krastavca:

Krastavac osvežava, hladi i umiruje kožu.

Pomaže u izbeljivanju i poboljšanju kože uz regularnu upotrebu.

Umiruje kožu oštećenu od sunca.

Hidrira i neguje kožu.

Otklanja tamne krugove oko očiju.

Dobar je za podmlađivanje kože.

Smanjuje fine linije i bore.

Kao što vidite, krastavac ima puno prednosti, zato isprobajte ovaj domaći tonik od ovog povrća.

*Kako pripremiti i koristiti tonik od krastavca za kožu:

Uzmite svež, organski uzgajan krastavac, poželjno tamnozelene kore bez znakova oštećenja. Nemojte koristiti krastavac koji se uzgaja uz pomoć pesticida. Odaberite krastavac srednje veličine. Dobro ga operite, oljuštite kožu i stavite u blender. Iscedite smesu kroz sito ili gazu i sakupite sok od krastavca u posudu.

*Kako koristiti:

Možete jednostavno prskati sok na lice. Možete ga koristiti dva puta u toku dana zbog prirodnih svojstava. U toner možete umočiti pamučne obloge i staviti na svoje oči. Ovo će pomoći u uklanjanju napetosti i podočnjaka.

2. Krastavac, limun i med

Limun je dobar za masnu kožu i kada se pomeša sa sokom od krastavca, pomaže u uklanjanju ožiljaka sa lica. Med, s druge strane, je prirodni izbeljivač i deluje kao dezinfekciono sredstvo. Antiseptička svojstva pomažu u sprečavanju bilo kakvih problema sa kožom.

Sastojci:

1 krastavac srednje veličine

1 limun

1 kašičica meda

Kako koristiti:

Operite krastavac, oljuštite i isecite ga na male komade. Stavite te delove u blender i napravite glatku pastu. Sada, procedite pastu kroz sito i sakupite sok u čistu posudu. Zatim dodajte limun i med i stavite u frižider. Ovaj tonik možete koristiti četiri dana.

Možete ga jednostavno prskati direktno na lice nakon što ste oprali lice.

Možete ga koristiti svaki dan dok ne budete zadovoljni rezultatom.

Dodatne informacije:

Pulpa krastavca se može koristiti kao maska za oči. Ako ste napravili višak tonika, ne brinite. Koristite ovu tečnost za dodavanje u bilo koje od domaćih pakovanja za lice. Tonik od krastavca može trajati maksimalno 4 dana, ako se čuva u frižideru.

Krastavac ne bi trebalo da bude iritantan za kožu, ali postoje osobe koje bi mogle biti osetljive na njega. Neki ljudi mogu doživeti alergijsku reakciju oko usta. Alergija na krastavac je povezana sa alergijama na polen i prašinu. Dakle, ukoliko patite od alergija najbolje je izbeći krastavac u bilo kom obliku.

Oni koji nisu alergični na krastavac mogu uživati u svežem, umirujućem dejstvu tonika od krastavca.