Lifestyle

Top 3 maske nakon kojih ćete zaboraviti na šminku

Top 3 maske nakon kojih ćete zaboraviti na šminku

Proširene pore na licu uznemiruju mnoge žene. Da biste ih prikrili, verovatno koristite prajmere sa mineralnim prahom. Međutim, kada je na ulici veoma vruće, čak i ova kombinacija ne vredi mnogo. Kozmetolozi savetuju da u vrućem periodu godine u svoj plan nege uvedete jednostavne maske koje možete napraviti od prirodnih sastojaka. One efikasno rade i pomažu vam da poboljšate situaciju sa licem.

Proteinska maska za sužavanje pora

Proteinska maska je odličan izbor ako pored uvećanih pora imate i masnu kožu lica. Smanjuje i jedan i drugi problem. Da napravite masku, dovoljno je da polomite samo jedno jaje i belance nanesete na očišćeno lice. Da bi se poboljšao rezultat, dodajte dve kapi esencijalnog ulja ruzmarina. Esencijalno ulje takođe pomaže u sprečavanju starenja. Držite masku 10 minuta, a zatim isperite lice hladnom vodom.

Glinena maska za sužavanje pora

Glinena maska za sužavanje pora će odgovarati devojkama sa normalnom kožom. Najbolje je da u masku od gline dodate maslinovo ulje. Omekšajte glinu toplom vodom dok ne dobije teksturu pavlake, dodajte jednu kašiku ulja i nanesite masku na lice. Operite toplom vodom nakon 15 minuta. Vodite računa da glina ne zateže vašu kožu.

Maska od bobica za sužavanje pora

Maska od bobica za sužavanje pora će pomoći ne samo da smanjite pore, već i da nahranite kožu vitaminima, poboljšate ten i smanjite vidljivost bora. Stvar je u tome što u bobicama postoje kiseline koje mogu stvoriti prava čuda za lice. Idealne maske prema kozmetičarima su od jagode, maline, borovnice i ribizle. Jednostavno očistite kožu sokom od voća i ostavite masku 20 minuta. Nakon treće procedure primetićete pozitivne promene.