Lifestyle

Zdrave životne navike Ris Viderspun

Zdrave životne navike Ris Viderspun

Jedna od najvoljenijih holivudskih glumica, Ris Viderspun, ima 42 godine, troje dece iz dva braka, ali i mladalački izgled, koji održava zahvaljujući nizu zdravih navika. Čuvena "pravna plavuša" će 17 godina od nastanka filma koji ju je proslavio, nedavno je potvrđeno, zaigrati i u trećem delu. Biće to odlična prilika da vidimo koliko se za to vreme promenila, odnosno koliko se nije promenila.

Često na "Instagramu" obaveštava obožavaoce o svojim zdravim životnim navikama, koje utiču na njenu kožu, telo, ali i samopouzdanje.

* Nastoji da bude hidrirana, pa se stalno može videti sa vodom, smutijem ili ceđenim sokom u ruci. Naročito se kune u dejstvo zelenog smutija, koji joj je preporučila njena nutricionistkinja Kim Snajder. Miksuje spanać, zelenu salatu, celer, jabuku, krušku, bananu, peršun i korijander. Ovaj zdrav napitak, bogat vlaknima i hranljivim sastojcima, svakoga jutra konzumira cela njena porodica.

* Dan započinje i kafom. Kofein joj daje snagu za naporan dnevni raspored, a i smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa tipa 2.

* Viderspunova voli što više da boravi na svežem vazduhu i uživa u naletu endorfina dok trči, upravlja kajakom, penje se po liticama...

* Vežba sa prijateljicama. "Trčim oko sat, i to sa drugaricama. Dok to radimo, pričamo o ljubavnom životu, deci, prijateljima. To smo usavršile", otkriva glumica, koja očito zna da su studije pokazale koliko vežbanje u društvu motiviše.

* Trening snage joj je postao rutina. Sa poznatim trenerima upražnjava režim vežbanja koji podrazumeva ples, istezanje, dizanje tegova, a sve to spakovano je u sat vremena. Ris trenira nekoliko puta nedeljno, a naročito voli vežbe za zatezanje butina i zadnjice.

* Oskarovka praktikuje i jogu, koja pomaže telu i umu da ostanu jaki i fokusirani. I to čini u društvu prijateljica, najčešće Naomi Vots i Moli Stern. Prošle godine ih je čak povela u joga kamp na Novom Zelandu, gde su vežbale, a uz to išle na spa tretmane i uživale u veganskim obrocima.

* Ne izlazi na sunce bez kreme sa zaštitnim faktorom.

* Vodi računa o ishrani, ali ne uzdržava se uvek od svojih omiljenih namirnica. Uglavnom jede manje obroke koji se sastoje od voća, koštunjavih plodova i povrća. Ističući da ne veruje u striktne dijete, priznaje da se ponekad počasti pečenom piletinom, parčetom pice ili sladoledom.

* Voli sebe baš takvu kakva jeste. "Uvek deluje srećno. Ima neverovatno mnogo samopouzdanja. Ne pokušava da na sebi promeni bilo šta. Prihvatila je sve svoje, pa i nedostatke. Zna koliko vredi, njen feminizam i aktivizam su svima dobro znani, a na društvenim mrežama često objavljuje postove. Jedan od njih glasi - Budi dobar prema sebi", kaže Sternova.