Lifestyle

Feng šui saveti za harmoničan dom: Kako ukrasiti i gde staviti novogodišnju jelku

Feng šui saveti za harmoničan dom: Kako ukrasiti i gde staviti novogodišnju jelku

Kupili ste jelku i počinje omiljeni deo - ukrašavanje! Poslušajte šta feng šui učitelji savetuju kako da je okitite i gde da je smestite kako bi pokrenula dobru energiju i donela vam bolju novu godinu...

Vreme praznika je uvek stresno, kako za kućni budžet tako i zbog priprema i euforije. Feng šui ne samo da pomaže u uređenju doma i doprinosi blagostanju već nam nudi i savete kako da novogodišnju i božićnu dekoraciju uredimo tako da nam stvara pozitivnu energiju u domu.

Ukoliko mislite da je potpuno svejedno gde ćete staviti novogodišnju jelku i kako ćete je ukrasiti, varate se! Mesto za jelku po feng šuiju je od izuzetne važnosti jer će doneti harmoniju u dom.

Feng šui stručnjaci predlažu da jelku smestite u zavisnosti od toga šta želite i očekujete od naredne godine:

Istok (zdravlje i porodica)

Jugoistok (novac i obilje)

Jug (slava i reputacija)

Osim što ste izabrali povoljno mesto, ukrasite je bojama koje će vam doneti bolju karijeru, više zdravlja, ljubavi i blagostanja.

Evo koje su boje najbolje za jelku:

Sever (za karijeru) - lampioni u plavoj, sivoj, crnoj i beloj boji okačite na sever, jer simbolišu vodene i metalne elemente.

Zapad (kreativnost) - ubacite boje poput sive i zemljanih tonova koje će postaći vašu krativnu stranu.

Centar (za srce) - sve iste boje kao za sevoistok i jugozapad. Centar je srce jelke i ključan element, kao što je i u našem organizmu ovo najvažniji organ.

Severoistok (za samopouzdanje) - preporučuju se ukrasi u crvenoj, pink, žutoj i zemljanim tonovima. Ove boje simbolišu vatru i zemlju i odlične su za izgradnju ličnosti.

Severozapad (za povezivanje i komunikaciju) - iste boje i ukrase koje ste upotrebili za zapadni deo kako bi izgradili bolje odnose sa drugima u narednoj godini.

Jugozapad (za ljubav) - ovaj deo jelke ukrasite istim elementima kao i severoistok i nadajte se godini punoj ljubavi.