Lifestyle

Ljubav ili samo požuda - Ovo su glavne razlike

Ljubav ili samo požuda - Ovo su glavne razlike

story

Nije lako utvrditi da li se radi o istinskoj ljubavi ili samo o fizičkoj strasti. Ponekad hemiju pobrkamo s emocijama i nađemo se u pravom problemu. Kako se to ne bi ponovo dogodilo, otkrivamo pet glavnih razlika između ljubavi i požude.

Nedostatak tema

Ako se vaš razgovor svodi samo na seks ili dogovor idućeg sastanka, razmislite da li je to nešto što zaista želite na duge staze. Zajednički interesi i teme jedan su od ključnih temelja veze, stoga ih nikako nemojte zanemarivati.

Različiti stavovi i pogledi

Neke temeljne vrednosti su prvi test vaše kompatibilnosti. Ako se vaša gledišta na temu vere, načina života, seksualnosti ili porodičnih vrednosti potpuno razlikuju, razmislite da li možete uopšte da se zamislite s tom osobom u dugoj vezi ili braku.

Nestrpljenje

Pokušavate na sve načine da saznate da li je to "prava stvar" ili ne? Tim potezom možete sami sebi da dokažete da je tu reč o požudi i da je hemija među vama počela da se smanjuje, pa se osećate kao da morate nešto da preduzmete za korak napred. Zapravo, trebalo bi da napravite korak unazad i racionaliziujete situaciju.

Loša komunikacija

Neprestano jedno drugom objašnjavate šta se ste ustvari mislili i nikako ne pronalazite zajednički jezik? To, nažalost, znači da bi vaš odnos trebalo da ostane samo na fizičkom aspektu ili, još bolje, da prestane.

Zanemarivanje drugih ljudi

U redu je i kada je reč o pravoj zaljubljenosti proći kroz tu fazu, ali nakratko. Ako zbog njega zanemarujete važne ljude u svom životu, ali i brigu o sebi i karijeri, razmislite da li je njega uopšte briga za vaše dobro i vaš život izvan četiri zida spavaće sobe.