Lifestyle

Saveti za zaposlene mame: Kako pregurati nedelju bez jurnjave, panike i stresa

Autor: | 23/07/2017

Saveti za zaposlene mame: Kako pregurati nedelju bez jurnjave, panike i stresa

Savremena žena pred sebe stavlja mnogo ciljeva, koji veoma često ne budu realni. Ali biti uspešna na poslu i sjajna domaćica i majka, skoro da se danas za ženu podrazumeva. Postavlja se pitanje, kako to postići?!

Evo nekoiko sjajnih saveta za sve zaposlene mame uz koje će život postati lakši!

Prvo pravilo kojeg se svaka žena treba držati jeste da porodica uvek treba da bude na prvom mestu, a ne kućni poslovi. Nije važno da li vam je sve sređeno i čisto, već da li su vaša deca srećna, nasmejana i da vreme provode napolju, sa vršnjacima ili u šetnjama na svežem vazduhu.

Treba uživati u svemu što se radi i pripaziti da vođenje domaćinstva ne optereti ženu previše. Za početak je dovoljno kupiti određenu količinu košulja, čarapa i veša za svakog u porodici kako se ne bi svaki dan morala uključivati mašina. Noć je kao stvorena za pranje velike količine veša jer će tako biti manje posla preko dana i preko vikenda kada svoje vreme želite posvetiti deci i partneru.

Hranu treba kupovati tokom sedmice, a najbolji je savet obaviti kupovinu za celu sedmicu u jednom danu. Tako ćete druge dane moći da posvetite drugim stvarima, a nećete imati utisak kao da svaki dan provodite po sat vremena u prodavnici.

Koliko god nekad izgledalo komplikovani bilo bi dobro unapred planirati obroke za celu sedmicu. Najbolji i najbrži način je skuvati više od planiranog i jedan deo zamrznuti.

Nijedan dan ne treba početi u panici, pa se savetuje buđenje dece na vreme kako bi mogli u miru da doručkuju pre školskih i drugih obaveza.

Na mamama je da podstaknu ostale ukućane da naprave svoj deo posla. Nije potrebno ići u detalje, ali ako ste vi jedan dan odlučili da kuvate i peglate, vaš partner bi mogao da obriše prašinu ili oriba kupatilo. Važno je da se ni jedna strana ne oseti previše opterećenom.

Takođe, svakoj će mami biti lakše ako nabavi kućne aparate koji će joj olakšati svakodnevan posao. U svemu što se tiče kuće i planiranja vremena dobro je uključiti i decu. I njima isto tako treba javiti ako nećete biti kod kuće, ukoliko planirate izaći na kafu i slično.

Deci su potrebni njihovi roditelji da se s njima igraju i nauče ih određenim stvarima. Uvek će biti dovoljno vremena za čišćenje, a ako se jednom i preskoči to ne mora da znači katastrofu.

Ne zaboravite da svako dete želi srećnog roditelja, pa barem jednom nedeljno nađite vreme, samo za sebe. To može biti dolazak kod frizera, na kafu sa prijateljicama, plivanje ili trening.