Lifestyle

Kako izabrati korektor

Autor: | 28/07/2017

Kako izabrati korektor

Osim na podočnjake, on može da se nanosi na celo lice, u zavisnosti od boje koju odaberete

Tokom velikih vrućina mnoge pripadnice lepšeg pola odustaju od korišćenja pudera kako bi izbegle znojenje i razlivanje boje podloge. “Make-up” stručnjaci tvrde da je po takvom vremenu najbolje koristiti običnu dnevnu kremu ili BB i CC obojene varijante, uz obavezan korektor. On može da se nanosi na pojedine delove lica i tako ujednači boju.

Kozmetičke kuće lansirale su palete korektora koje, osim klasičnih bež nijansi, imaju još dve boje – zelenu i ljubičastu. Zelena je predviđena za korigovanje bubuljica, prirodnog rumenila ili, tokom leta, kad vam se posle sunčanja “oljušti” koža na nosu. Sve to ne možete da pokrijete bež korektorima, jer crvenilo “izbija” kroz njih, ali zeleni tonovi ga neutrališu.

Ljubičasti korektor vizuelno otklanja umor i sivilo koje posle mnogo rada ili provoda prekrije celo lice, posebno podočnjake. Ljubičasta boja korektora daće vam svežinu, a možete da ga pomešate s puderom ili u maloj količini nanesete na centralni deo lica, pa preko njega stavite BB ili CC kremu. Praktično, u paletama imate sve što vam može zatrebati tokom cele godine, a ne samo leti.