Lifestyle

Ove stvari bi trebalo odmah da izbacite iz ormara

Ove stvari bi trebalo odmah da izbacite iz ormara

S vremena na vreme ipak se otvarajući ormar moramo suočiti i s tim užasom: mesta za novu odeću nema, stara ispada na sve strane, a za dobar deo stvari smo zaboravili da ih uopšte i imamo.

Najteže je sesti i krenuti sa pregledanjem i selektovanjem stvari, s obzirom na to da u startu znaš da je za to potrebno dosta vremena. Ali, spremanje ormara kad tad dođe na dnevni red, a onda i gorka istina, da većinu tih komada ionako ne nosiš, niti želiš ikad da nosiš.

Krajnje je vreme da se uhvatiš u koštac s viškom stvari i podeliš ih sa prijateljicama.

Cipele/platforme/sandale s otvorenim prstima

Takozvani "peep-toe" model bio je jedan od onih velikih modnih trendova koje nikako niste mogle da zaobiđete, pa sve i da ste ih mrzele. Sigurno još jedan model stoji negde u kutiji u dnu ormara i polako počinje da smeta. Vreme je da taj par cipelica ide napolje.

Haljine s početka fakulteta

Mislimo da ćemo se složiti kako su haljine koje smo nosile u lude noćne izlaske na prvoj godini fakulteta bile, najblaže rečeno, neukusne. Ta faza izrastanja iz srednjoškolke u studentkinju, kad smo na granici devojke i žene, najčešće su praćene bandage (trakastim) haljinama, dubokim dekolteima i oskudnim suknjama, koje verovatno više nikad ne biste obukli. Baš zato, moramo da ih se rešimo.

Kaiševi

Ima li uopšte svrhe za posedovanjem 101 kaiša? Kad je uopšte bio poslednji put da ste neki od njih nosile? Popularni modeli pantalona nemaju potrebe za kaiševima, pa jedini praktični kaiševi ostaju oni za struk. Sve ostalo poklonite mami, njoj će verovatno dobro doći.

Izlizani nakit

Svi posedujemo jedan lančić koji je prošao s nama sve izlaske ili prsten koji smo dobili od najbolje prijateljice pre šest godina - ako je oboje bižuterija, velika je verovatnoća da su danas već jako izlizani. Takav nakit ima sentimentalnu vrednost, ali više ne služi svrsi, ako nije lep, ne treba više ni da poseduješ.

Ofucane torbe

Samo zato što je bila skupa, ne znači da treba da je čuvaš. Prvo probaj da je popraviš, ali ako ne ide, a koža se ljušti, ima rupe ili je pokidana ručka, jedino mesto gde bi ta torba trebalo da ide je smeće.

Pantalone niskog struka

Niski struk je okej, ali niski struk koji je bio popularan početkom 2000-ih je sada neprihvatljiv. Sve pantalone koje ističu donje rublje u prvi pvan trebalo bi momentalo da napusti ormar, jer jednostavno nisu prikladne za nošenje ni u jednoj situaciji.