Tajna koju mnogi ne žele da znate: Ako ovo stavite u cveće, preporodiće se!
27/04/2024
16h
Ljuske od jaja mogu da se koriste za ovo
Autor: Tamara Kovacevic | 17/11/2020
Konfit kao tehnika je poznata širom sveta, ali su recepture do savršenstva doveli Francuzi.
Zasnovana je na kuvanju, mesa, povrća, ribe i drugih namirnica bogatih belančevinama u masnoći biljnog ili životinjskog porekla.
Ovako pripremljeni beli luk može biti ukusan prilog, a možete napraviti i sjajan namaz od njega. Preostalo ulje možete iskoristiti za mariniranje sireva, ribe, mesa, kao dodatak salatama ili da pojačate aromu jelima.
Pripremite osam glavica belog luka, čenove odvojte, možete ih oljuštiti, a možete ih ostaviti i u ljusci. Na ovu količinu luka trebaće vam tri šolje maslinovog ulja.
Rernu zagrejte na 120 stepeni C, pa luk i ulje stavite u dovoljno veliku posudu. Dodajte grančice majčine dušice, ruzmarina i listove lovora. Prekrijte posudu folijom i pecite sat vremena do 75 minuta. Pre nego što posudu izvadite iz rerne, proverite da li je beli luk dovoljno omekšao. Sipajte ga u teglu, a da ste prethodno uklonili začinsko bilje. Ovako pripremljen beli luk može stajati u frižideru dve nedelje, piše portal CafeBar&Restoran.
Ovako pripremljen paradajz možete koristiti za sendviče, bruskete, pice, pite, kao i za garniranje mnogih jela.
Inspiracija za prazničnu trpezu: Pasta sa šafranom u krem sosu sa svinjskim fileom
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Paradajz blanširajte u posoljenoj vodi. Oljušteni paradajz presecite na polovine ili četvrtine, u zavisnosti od veličine paradajza, i izvaditi im semenke i sredinu. Ukoliko radite sa čeri paradajzom, ostavite ga celog. Rasporedite paradajz, unutrašnjom stranom nagore, na pleh obložen papirom za pečenje. Posolite i pobiberite. Pospite belim lukom i majčinom dušicom i obilno prelijte maslinovim uljem.
Kestenje na trpezi - Ukusna jela kojima nećete odoleti! (RECEPTI)
Peći u rerni na 120 stepeni C, sat i po do dva. Paradajz je gotov kad je lagano suv spolja, a iznutra još uvek sočan. Uklonite beli luk i majčinu dušicu i paradajz prebacite u teglu i zalijte maslinovim uljem. Ovako pripremljen paradajz možete čuvati u frižideru maksimalno sedam dana. Ulje koje je preostalo možete koristiti u pripremi drugih jela.
Tajna koju mnogi ne žele da znate: Ako ovo stavite u cveće, preporodiće se!
27/04/2024
16h
Ljuske od jaja mogu da se koriste za ovo
Održana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
27/04/2024
23h
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
Iskusite čari odmora u luksuznom resortu - Doživite lepotu Istre
26/04/2024
1 dana
Odmor u luksuznom resortu od sada tokom cele godine
Ko je izgubio opkladu? Evo koliko je to koštalo…
26/04/2024
1 dana
Više od decenije Džordž Kluni je ambasador brenda Nespresso, pionira kafe u kapsulama
Zemljače, nije ni čudo što si se razveo od Meline: Sarajlije žestoko oplele po Džinoviću
27/04/2024
11h
Sarajlije o Harisu Džinoviću imale šta da kažu
Vaskrs u domu Seke Aleksić ne može da prođe bez ove torte: Slatka je a pravi se od povrća (FOTO)
27/04/2024
17h
Recept Seke Aleksić za vaskršnji slatki sto odličan je za domaćice početnice
U kasnim noćnim satima: Dragana Mirković uhvaćena u tajnom susretu s poznatim glumcem!
27/04/2024
21h
Dragana Mirković u Beogradu sa posebnim razlogom
Komentari (0)