
Imao milion žena, izlazio, a skrasio se pored nje: Praktična žena pokazala muža FOTO
03/07/2025
6h
Suprug Nataše Pavlović je baš šmeker
Autor: Tamara Kovacevic | 17/11/2020
Konfit kao tehnika je poznata širom sveta, ali su recepture do savršenstva doveli Francuzi.
Zasnovana je na kuvanju, mesa, povrća, ribe i drugih namirnica bogatih belančevinama u masnoći biljnog ili životinjskog porekla.
Ovako pripremljeni beli luk može biti ukusan prilog, a možete napraviti i sjajan namaz od njega. Preostalo ulje možete iskoristiti za mariniranje sireva, ribe, mesa, kao dodatak salatama ili da pojačate aromu jelima.
Pripremite osam glavica belog luka, čenove odvojte, možete ih oljuštiti, a možete ih ostaviti i u ljusci. Na ovu količinu luka trebaće vam tri šolje maslinovog ulja.
Rernu zagrejte na 120 stepeni C, pa luk i ulje stavite u dovoljno veliku posudu. Dodajte grančice majčine dušice, ruzmarina i listove lovora. Prekrijte posudu folijom i pecite sat vremena do 75 minuta. Pre nego što posudu izvadite iz rerne, proverite da li je beli luk dovoljno omekšao. Sipajte ga u teglu, a da ste prethodno uklonili začinsko bilje. Ovako pripremljen beli luk može stajati u frižideru dve nedelje, piše portal CafeBar&Restoran.
Ovako pripremljen paradajz možete koristiti za sendviče, bruskete, pice, pite, kao i za garniranje mnogih jela.
Inspiracija za prazničnu trpezu: Pasta sa šafranom u krem sosu sa svinjskim fileom
Photo by: Iuliia_Leonova / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Paradajz blanširajte u posoljenoj vodi. Oljušteni paradajz presecite na polovine ili četvrtine, u zavisnosti od veličine paradajza, i izvaditi im semenke i sredinu. Ukoliko radite sa čeri paradajzom, ostavite ga celog. Rasporedite paradajz, unutrašnjom stranom nagore, na pleh obložen papirom za pečenje. Posolite i pobiberite. Pospite belim lukom i majčinom dušicom i obilno prelijte maslinovim uljem.
Kestenje na trpezi - Ukusna jela kojima nećete odoleti! (RECEPTI)
Peći u rerni na 120 stepeni C, sat i po do dva. Paradajz je gotov kad je lagano suv spolja, a iznutra još uvek sočan. Uklonite beli luk i majčinu dušicu i paradajz prebacite u teglu i zalijte maslinovim uljem. Ovako pripremljen paradajz možete čuvati u frižideru maksimalno sedam dana. Ulje koje je preostalo možete koristiti u pripremi drugih jela.
Imao milion žena, izlazio, a skrasio se pored nje: Praktična žena pokazala muža FOTO
03/07/2025
6h
Suprug Nataše Pavlović je baš šmeker
Spakovala kofere i otišla: Nevena Joksimović napustila porodični dom pa se oglasila i to odavde
03/07/2025
7h
Supruga Saše Joksimovića napustila porodični dom
Prerano: Unuk Šabana Šaulića slomljen, gubitak je prevelik
03/07/2025
9h
Unuk Šabana Šaulića slomljen
Dijana i Srđan Đoković sele se u luksuznu nekretninu, lepšu od svih Novakovih: Ovo im je nova adresa
03/07/2025
10h
Kuća Novaka Đokovića na Fruškoj Gori prava je ušuškana oaza
Komentari (0)