
Tiramisu Twist - Krema od muskatne bundeve za jaču aromu
Kraljica jeseni je jedna od najisplativijih namirnica koju možete kupiti, jer bundevu doslovce možete iskoristiti celu – uključujući i njene semenke...

Krema od muskatne bundeve iznenađujuće osvežava ovaj italijanski klasik. Vizuelno je atraktivniji, a aroma mu je daleko punija.
Muskatni tiramisu
SASTOJCI:
* 400 g piškota
* 1 dl likera Amareto ili ruma
* 1 kašičica cimeta
Za krem:
* 400 g pirea od pečene muskatne bundeve
* 250 g maskarpone sira
* 200 ml slatke pavlake
* 1 kašičica kardamoma
* 2 žumanceta
* 2 kašike šećera
* 2 vanilin-šećera ili jedna mahuna vanile
Za posipanje:
Beli luk i tomato konfit - Savršeni uz sendviče i bruskete! (recept)
Photo: zefirchik06 / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
PRIPREMA:
KORAK 1
KORAK 2
Za kremu 2 žumanceta na pari kratko umutite sa šećerom i vanilin- šećerom. Dodajte kašičicu kardamoma i pire od bundeve, pa sve dobro izmešajte. Potom dodajte maskarpone i mutite dok se smesa ne sjedini. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku, dok ne dobijete kompaktnu smesu. Tako napravljeni šlag ubacite u smesu od jaja i sira, pa nežno sjedinite smese.
OMILJENA zdrava poslastica Novaka i Jelene Đoković: Jedite je koliko hoćete BEZ GRIŽE SAVESTI (foto)
KORAK 3
KORAK 4
Kolač na kraju pospite gorkim kakaom ili mrvljenim Amareto keksom. Odložite u frižider do posluživanja.
Komentari (0)