Lifestyle

Bogojavljanska noć vam menja život, ali samo ako ovo uradite

Bogojavljenska noć je najmoćnija noć u godini, po narodnom verovanju. Za jedan od najvećih hrišćanskih praznika, Bogojavljanje i noć koja mu prethodi, vezuju se mnogi običaji.

Bogojavljanska noć vam menja život, ali samo ako ovo uradite

I baš kao u pesmi "Na Bogojavljensku noć", u kojoj Đorđe Balašević peva o velikoj ljubavi, toliko snažnoj da se za njeno ima ne sme ni pitati, za samu Bogojavljanesku noć se vezuju brojni običaji,a mnogi se odnose na osvaranje emotivnih želja.

 

Zamislite želju tačno u ponoć

 

Veruje se da se tačno u ponoć pred Bogojavljenje otvaraju nebesa, a najpozantiji običaj vezan za ovaj veliki hrišćanski praznik kaže da baš tada treba pogledati u nebo i zamisliti želju. Želja, kakva god da je, mora biti jasno definisana.

Pročitajte: Ukusne krofne koje ne upijaju ulje, napravite ih danas za sreću i blagostanje!

Photo by Владимир Васильев from Pexels

 

 

Ogledalce ispod jastuka otkriće sudbinsku ljubav

Sve devojke koje priželjkuju da se udaju treba na Bogojavljensku noć da stave ogledalce ispod jastuka kako bi sanjale onog ko im je suđen.

bee32 iStock/Getty Images Plus via Getty Images

 

 

 

Neudate devojke treba da umese testo od brašna i vode

Još jedan običaj otkriva neudatim devojkama da li su upoznale potencijalnog supruga. Naime, od testa i brašna treba da naprave četiri loptice i da u tri ubace ime simpatije, a u četvrtu samo prazan papir.  Sve loptice treba da stave u kupiću vodu a ona koja prva ispliva na površinu otkriće ime suđene ljubavi. Prazan papir govori da devojka još nije upoznala pravog.

Photo by Anderson Cavalera from Pexels

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading