Lifestyle

Stan koji će se svima dopasti (FOTO)

Zavirite u stan koji je sve očarao

Stan koji će se svima dopasti (FOTO)

Grad Almaty okružuje planinski venac na čijim vrhovima se sneg može videti tokom cele godine. To je podstaklo dizajnere iz Mossebo Studija da unutar jednog apartmana formiraju topao i energičan enterijer, kao kontarst spoljašnjem prostoru.

Bravacasa

 

Mossebo Studio je sasvim dobro procenio karakteristike mesta i na osnovu njih formirao enterijer čija je energija živahna i pokretačka. Reč je o stambenom prostoru veličine 40 m2 koji predstavlja savršenu celinu za funkcionisanje jedne osobe. Čine ga dnevna zona i odvojena kuhinja i kupatilo. Zanimljiva je odluka dizajnera da u zasebnu prostoriju smeste kuhinju umesto noćne zone. Međutim, to nije pogrešno s obzirom na veličinu dnevnog boravka koji se lako može transformisati kada postoji potreba da se spreči širenje mirisa koji dopiru iz kuhinje.

Bravacasa

 

Ceo ambijent ima identičan kolorit kojim dominira crvena boja. Pomislili biste da je to vrlo smeo odabir, ali uz promišljeno doziranje, moguće je dobiti ovako autentičan enterijer bez preterivanja. Dnevni boravak čine dve celine. Odmah nakon ulaza formiran je radni prostor, a nasuprot njega, kod prozora se nalazi mesto za odmor. Jedan udoban kauč i pomoćni stočić bili su sasvim dovoljni, dok je uz zid postavljen sistem ormarića za odlaganje stvari unutar kojeg je smešten TV. Iako zauzima veliku površinu zida, bela boja i minimalistički frontovi savršeno su se uklopili.

Bravacasa

 

Bravacasa

 

Bez obzira na to što su unutar jedne prostorije smeštene različite funkcije, ona je vizuelno povezana koloritom zidova, čija je jedna polovina obojena crvenom. Osim geometrijskog dekora u okviru zidne police, pored kreveta se nalazi i elegantna komoda zlatnih ivica, iznad koje je postavljeno kružno ogledalo. Radna zona je u dizajnerskom smislu nešto kreativnije rešena. Sistem ormara i polica našli su se u funkciji pregrada, tako da formiraju kutak u kome je postavljen radni sto. Da bi se ostvarila prijatnost tokom rada crvena polovina zida ovde je javlja u vidu tapacirunga, a neophodna je bila i lampa kako bi se kutak osvetlio.

Bravacasa

 

Najupečatljivije detalje predstavljaju niše unutar pregrada, a posebno ih ističe kombinacija sive i crvene boje. Dodatno na udobnost i toplinu utiče parket postavljen u slog riblje kosti, i to u svetloj nijansi i sa svim nepravilnostima tako da deluje vrlo autentično.

Bravacasa

 

Kuhinju je moguće otvoriti na uglu kliznim sistemom vrata i tako postići vezu sa ostatkom prostora. Uređena u svetlijem koloritu deluje mnogo prozračnije naspram ostatka stana, a tome svakako doprinosi veliki prozor koji zauzima skoro celu površinu zida. Kuhinjski elementi oformljeni su kao jedna celina sa mat belim frontovima i jednostavnim drvenim ručkama.

Bravacasa

 

Retro stilu, koji se primećuje u ovom delu stana, doprinose mnogi dekorativni elementi, od upečatljivih pločica na zidu do dezeniraniih podnih. Pored toga, trpezarijski sto čija svetla boja drveta ne narušava prozračnost predstavlja pun pogodak. Od četiri stolice jedna se izdvaja svojim koloritom, a to i u maloj meri prostoriju čini razigranom. Akcenat je na masivnim visilicama od kovanog metala, čiji oblik svoje mesto pronalazi u retro i u modernom stilu.

Bravacasa

 

Kupatilo takođe ne odstupa od dizajna primenjenog na ceo stambeni prostor, čak je po dinamici i koloritu najizraženije. Osim vrata, ormarića i dela zida koji su obojeni crvenom, pažnju najviše privlače pločice velikih dimenzija u teraco stilu sa vrlo krupnim dezenom.

Bravacasa

 

U jednom od uglova zid je obložen pločicama sa kružnim motivima, tako da čini sasvim neočekivani momenat. Pored tuš-kabine u okviru zida napravljena je niša sa staklenim policama, a LED svetlo je čini vrlo elegantnom. Jedan od dizajnerski zanimljivih elemenata jeste konzolni lavabo sa taman toliko mesta sa strane da posluži za odlaganje stvarčica, a u njegovom sklopu se nalazi jednostavno ogledalo sa pozadinskim osvetljenjem.

Bravacasa

 

 

 

Komentari (2)

Loading
Nada

10:57 05.04.2022

Naslov je blago rečeno pretenciozan. Meni se uopšte ne dopada. Prenatrpan, sa teškim bojama i sintetičkim materijalima... ne, nikako.