Lifestyle

Modernizam u vašem domu: Spoj industrijskog i modernog u uređenju enterijera (FOTO)

STAN - SPOJ INDUSTRIJSKOG I MODERNOG

Modernizam u vašem domu: Spoj industrijskog i modernog u uređenju enterijera (FOTO)

Stan koji vidite na ovim fotografijama prostire se na 70 kvadratnih metara, nalazi se u blizini Barselone, a za njegov neobičan, ali pre svega savršen i atraktivan izgled zaslužni su arhitekte i dizajneri iz studija Egue y Seta.

Inače stan se nalazi u objektu koji je nekada bio fabrika, ali je pre više od trideset godina izvršena prenamena u stambenu zgradu. Nedavno je prodat, ali kako dugo godina nije ulagano u njega, novi vlasnici su se odmah obratili studiju Egue y Seta sa željom da ga u potpunosti promene.

Adaptacija je bila temeljna što znači da je uključivala i promenu vodovodne i električne instalacije, ali i raspored prostorija. Naime, novi vlasnici su želeli veću dnevnu zonu zbog čega su arhitekte malu sobu, koja je nekada bila dečja, spojili s kuhinjom pretvorivši je u trpezariju.

Deo spavaće sobe pretvoren je walk-in garderobni prostor, a u hodnik su ugrađeni ormari kako bi se dobio dodatni prostor za skladištenje stvari.

Takođe, želja novih vlasnika bila je da dobiju atraktivan, prijatan i opuštajući prostor ne insistirajući na nekom konkretnom stilu.

Ipak, s obzirom na osnovu, okruženje i elemente koji su ostali sačuvani, dizajneri su shvatili da je najbolje da kombinuju moderan i industrijski stil, što se pokazalo kao sjajna odluka.

Crni tonovi koji dominiraju u modernoj minimalističkoj kuhinji vešto su kombinovani sa sivim betonskim površinama, kao i živopisnim keramičkim pločicama i površinama od svetlog drveta.

Isti koloristički postupak ponavlja se i u spavaćoj sobi gdje je drvo na podu i ploči iznad kreveta utoplilo beton i crnu boju na zidovima.

Pažnju posebno privlači mini vrt s tropskim rastinjem.

Komentari (0)

Loading