Lifestyle

Deset razloga zašto posetiti ovogodišnji EXIT festival (Prvi deo)

Višestruko nagrađivani EXIT festival biće održan ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Deset razloga zašto posetiti ovogodišnji EXIT festival (Prvi deo)

 Kao muzički događaj koji je prošlog leta velikim povratkom reanimirao globalnu festivalsku i muzičku industriju, okupio više od 180.000 posetilaca tokom četiri dana i tradicionalno privukao pažnju najprestižnijih internacionalnih medija, poput Billboard-a i Variety-ja, koji su ga proglasili istorijskim događajem, EXIT se ove godine vraća sa najjačim programom do sada, donoseći najuzbudljivije festivalsko leto. 

Ako se i pored svega toga i dalje premišljate, donosimo pet razloga zbog kojih ne smete propustiti ovogodišnje izdanje EXIT festivala.

  • Calvin Harris

  • Calvin Harris, najuspešniji DJ i producent svih vremena, prvi put će nastupiti u Srbiji upravo ovog leta na EXIT festivalu. Višestruko nagrađivani muzički superstar i apsolutni hedlajner Glavne bine jedno je od najvećih imena u istoriji Exita, kog je magazin Forbes šest godina zaredom stavio na prvo mesto liste najplaćenijih DJ-eva na svetu, sa zaradom većom od 300 miliona dolara. Pored 118 nominacija, megauspešni producent, pevač i tekstopisac nosilac je čak 32 prestižne muzičke nagrade, uključujući Grammy, Billboard, MTV i Brit. 

    Calvin Harris poznat je po obaranju rekorda i postavljanju standarda – njegove pesme imaju impresivnih 35 milijardi strimova, a ovog leta na Petrovaradinsku tvrđavu donosi najveće svetske hitove među kojima su „Summer”, „This Is What You Came For” (ft. Rihanna), „One Kiss” (ft. Dua Lipa), „How Deep Is Your Love” (ft. Disciples), „Giant” (ft. Rag’n’Bone Man) i mnoge druge.

    Promo

     

    2. Nick Cave & The Bad Seeds

    Kralj alternativnog rocka Nick Cave sa svojim bendom The Bad Seeds je i te kako jak razlog za dolazak na EXIT. Njihovi intenzivni i glasni nastupi, koji donose snažne emocije i harizmu, uvek su više od običnog koncerta, a neretko i od same muzike. Nick Cave važi za otelotvorenje rock’n’rolla, osobu koja je duboko uticala na istoriju popularne kulture i njena najveća dostignuća, sa gotovo 50 godina aktivne karijere, od kojih skoro 40 upravo sa grupom The Bad Seeds.

    Jedan od najoriginalnijih i najuticajnijih bendova na svetu, predvođen svestranim umetnikom i rock propovednikom Nickom Caveom, zagrmeće sa Glavne bine festivala u petak, 8. jula.

    Promo

     

    3. Iggy Azalea

    Kao treći razlog i treća strana raznovrsnog muzičkog spektra ovogodišnjeg EXIT festivala, na Glavnoj bini nastupiće Iggy Azalea, australijska hip hop diva koja je osvojila svet. Multitalentovana muzičarka iza sebe ima višestruka muzička priznanja, među kojima su American, Billboard, MTV, People’s Choice i Teen Choice muzičke nagrade, kao i četiri Grammy nominacije. 

    Njeni čuveni hit siglovi „Fancy“ i „Problems“ obišli su planetu, a 2014. godine zauzeli prva dva mesta Billboardove Hot 100 liste, čime je izjednačila rekord koji su držali Beatlesi. Australijska reperka je na to odgovorila: „Radije bih bila Rolling Stones“, i pokrenula lavinu nakon koje je, upravo sa megahitom „Fancy“, postala ženska hip-hop izvođačica s najdužim broj jedan singlom u istoriji, rušeći sve predrasude i postajući uzor i inspiracija svim devojakama i ženama koje žele da se bave ovom vrstom muzike, odakle god dolazile.

    Promo

     

    4. James Arthur

    James Arthur, pop, R&B i soul pevač osvojio je svet kada je 2012. godine pobedio na britanskom X Faktoru, a u ovom trenutku broji preko pet milijardi pregleda i strimova! Vrsni tekstopisac i pevač najlepših balada osvojio je vrh britanske top liste emotivnom interpretacijom pesme „Impossible“, a usledili su veliki hitovi poput „Say You Won’t Let Go“, „Train Wreck“ i „Naked“, i LP izdanja „James Arthur“, „Back from the Edge“ i „You“.

    Ove godine, James na EXIT dolazi sa četiri albuma iza sebe, uključujući i prošlogodišnji „It’ll All Make Sense in the End“ – koji se, kao i svaki prethodni, našao među prva tri albuma na vodećim top listama – i donosi najemotivniji zvuk na Glavnu festivalsku binu.

    Promo

     

    5. mts Dance Arena – glavni plesni podijum elektronske muzičke scene

    I ove godine, tradicionalno, mts Dance Arena tokom četiri večeri EXIT festivala postaje epicentar elektronske muzičke scene. Jedan od najposebnijih susreta sa EXIT ljudima ove godine imaće apsolutne zvezde, ukrajinski DJ dvojac ARTBAT, jer će imati završni set na mts Dance Areni i celom festivalu. Kolosalni plesni podijum ovog leta osvajaju i zaštitnici techna, DJ-evi i producenti Adam Beyer i Enrico Sanguliano u zajedničkom setu, virtuoz elektronske muzike Stephan Bodzin sa svojim autentičnim live nastupom, predstavnica house zvuka, modna ikona i aktivistkinja Honey Dijon, predvodnik svetske scene i produkcijiski genije Maceo Plex,  zatim Blond:ish koja donosi donosi odličan house zvuk, jedan od trenutno najtraženijih techno producenata Reinier Zonneveld, mladi Britanac sa zavidnom karijerom, muzičkim znanjem i svestranim pristupom dance muzici Denis Sulta, predstavnica nove generacije italijanske techno scene Anfisa Letyago, članovi uglednog Afterlife lejbla – duo Mathame, kao i slovenačka house DJ-ica u usponu Brina Knauss. Umetničku notu elektronskoj muzici daće jedinstveni izvođač Satori i svestrani multi-instrumentalista i live performer Monolink, dok će zajednički set sa briljantnim techno zvukom doneti kraljica palestinske scene, jedinstvena Sama’ Abdulhadi i ANNA, koja je svetsku scenu osvojila dolaskom iz Brazila. Dolazi i sveže i već jako uspešno ime tech house-a Mochakk, lokalni predstavnik Aftelife lejbla Coeus, snage će u odličnom driving techno stilu udružiti Eli Brown i Ilija Đokovic tokom zajedničkog seta, a stiže i još jedan predstavnik domaće scene koji je izašao iz njenih okvira – Space Motion.

    Promo

     

    Na obližnjoj, kultnoj No Sleep Novi Sad binu nastupiće DJ Tennis, Dax J, Adana Twins, Andhim, Hector Oaks, Stephan Jolk, SHDW & Obscure Shape, Indira Paganotto i mnogi drugi, koji sa sobom donose atmosferu klubova Watergate i Fabrik Madrid, maestralnih hard techno žurki Possession i duh uticajne izdavačke kuće Life and Death.

     

    Komentari (0)

    Loading