Lifestyle

Miroslav Živanov: „Moj dizajn priča priče svih nas”

Ukoliko svakog dana neko vreme posvećujete skrolovanju sadržaja na Instagramu, verovatno ste do sada naišli na neku od ilustracija Miroslava Živanova, poznatijeg pod imenom @thedancingis_good

Miroslav Živanov: „Moj dizajn priča priče svih nas”

Promo

Miroslav se na ovoj društvenoj mreži posebno istakao nakon serije interesantnih postova u kojima su povezani stihovi poznatih srpskih izvođača sa horoskopskim znacima.

Sinonim za njegov rad je pozitivna energija, jarke boje i snažne poruke. „Reči su vrlo snažno oružje.
Važno je da znamo kako ih koristimo i na koji način ih upućujemo drugima, ali i sebi”, izjavio je Miroslav. Ipak, naglašava da njega, kao čoveka, ne opisuju reči, već njegovi postupci ka drugima, kao i njegova umetnost – „ona me opisuje bolje nego bilo koja reč.”

Motivaciju i inspiraciju za svoja dela pronalazi u ljudima i dešavanjima u svojoj okolini. „Kada sam nadahnut da stvaram, znam da me je neko ili nešto pokrenulo na to. To su uglavnom ljudi, prostori u kojima boravim, emocije ili, prosto, neki detalj iz nečijeg života. Moj dizajn priča priče svih nas.” Teme koje možete pronaći na njegovom Instagram profilu su vrlo šaljive i duhovite, ali često se na „repertoaru” nađu i ozbiljnije društveno-odgovorne teme koje Miroslav obradi na svoj način. Ipak, priznaje da nije baš svaki dan motivisan i inspirisan i da se desi da je potreban odmor od dizajniranja.

Promo

 

 

Omiljeni prostor za stvaranje je njegov studio, ali napominje da u potrazi za inspiracijom i novim idejama voli i da promeni „Često se izmeštam u druge prostore, jer na taj način pronalazim ideje i viđam različitost, ali uvek se rado vratim svom studiju. To je punkt gde mogu da sažmem misli i ideje. Tu nastaje i sve ono što imate priliku da vidite na mom Instagram profilu. ”

Gotovo svaki post prikupi veliki broj lajkova, komentara i share-ova, na čemu je Miroslav posebno zahvalan i objašnjava koliko mu znači pozitivna reakcija publike. „ Često mi pišu da im je određeni plakat popravio ili ulepšao dan. Za mene je to ključan razlog da nastavim da se bavim ovim poslom” i dodaje da se komunikacija i razmena mišljenja sa publikom najviše dešava baš kada pokrene temu koja se tiče svih nas, a to su radovi koji govore o emocijama ili oni koji imaju dozu humora u sebi. „Mislim da nam je svima potrebno više smeha.”

Kada posmatra svoja dela i umetnost, ne može da kaže koliko se ona izdvaja ili je drugačija od drugih, ali naglašava da je namenjena svakom. Njegova umetnost je angažovana, često u sebi sadrži kritički osvrt na razne društvene teme. „Duboko verujem u to da umetnost može da se podstakne na promene, da može da pozove pojedinca na akciju...Zato, moju umetnost izdvajaju jarke boje i jake poruke.”

U vremenu kada su informacije i sadržaji široko dostupni, teško je biti poseban i autentičan u bilo kom poslu. Sigurno je već neko uradio nešto slično, ali ističe da to ne treba nikoga da obeshrabri da stvara. Kako kaže: „Nije ključ izdvajanje, ključ je uživanje u tome što radite. Sve dok vas nadahnjuje to na čemu radite i uživate na vama svojstven način, onako da samo vi to osetite, već ste se izdvojili.”

Promo

 

 

U stvaranju glavni alat su mu moderne tehnologije i, kako je istakao, da nema njih ne bi bilo ni njegovog Instagram profila. „Tehnologija mi olakšava da budem u kontaktu sa ljudima, da istražujem druge umetnike i umetnice, da pratim njihov rad, da unapređujem svoje veštine i svoj dizajn. Koliko god da živimo u vremenu prenatrpanim informacijama, mislim da nikad lakše nismo dolazili do njih.”

Da njegov rad ne prolazi nezapaženo svedoče i brojne saradnje sa brendovima, a jedan od njih je upravo sa tehnološkim brendom HONOR i njegovim najnovijim modelom telefona HONOR Magic5 Lite. Miroslav sa uzbuđenjem prenosi svoje iskustvo i svoje impresije o novom uređaju. „Kampanja koju sam radio za HONOR je bila divno iskustvo. Telefon je vrlo specifičan, a mene je najviše inspirisala boja telefona Emerald Green, kao i 64MP triple kamera i njen kružni oblik. Dakle, uzeo sam kolorit i formu, a potom krenuo da kreiram dizajn. Baš sam uživao u procesu! ”

Za više informacija, posetite HONOR na internetu na http://www.hihonor.com ili nas pratite na:

https://www.facebook.com/HonorSrbija/
https://twitter.com/Honorglobal

https://www.instagram.com/honorsrbija/?hl=sr
https://www.youtube.com/channel/UC0ae0oH87lNSK_QcrbG9x4A/featured

Komentari (0)

Loading