Lifestyle

ODRŽAN OSMI PO REDU mts TEEN TALK

Teen Talk konferencija za mlade, koja je ove godine nosila simboličan naziv I tebe se tiče, najviše pažnje posvetila je problemima i izazovima sa kojima se mladi suočavaju tokom adolescentskog perioda.

ODRŽAN OSMI PO REDU mts TEEN TALK

Promo

Na naslovnom panelu ovogodišnjeg mts Teen Talk-a, psiholog Leo Ivanišević je ukazao na važnost porodice, kao osnovne pokretačke, ali i rušilačke snage zdravog razvoja jednog deteta, dok je Katarina Jonev apelovala na ograničenja pristupa profilima na društvenim mrežama koja su tinejdžerima neophodna radi što bezbednijeg korišćenja.

Promo

 

 

Debata panela Generacijski jaz rezultirala je zaključkom da roditelji ne mogu da razumeju svoju decu ukoliko odbijaju da je digitalno doba sveprisutno u odrastanju svakog tinejdžera.

Promo

 

 

Panel Be the best or do your best sa proslavljenim vaterpolistom Filipom Filipovićem i Dejanom Ljevnaićem, predsednikom OC Jahorina, ukazao je tinejdžerima koliko je sport važan i na koji način bavljenje sportom utiče na kasnije formiranje ličnosti i određivanje životnih prioriteta.

Promo

 

 

Ono o čemu se nedovoljno govori u medijima, a predstavlja veoma ozbiljan problem adolescentskog doba jesu poremećaji u ishrani. Primarijus dr Marija Ðurović u otvorenom razgovoru sa devojkom koja se suočila sa anoreksijom istakla je ozbiljnost ovog poremećaja, koji može imati smrtni ishod ukoliko se ne dijagnostikuje i ne leči na vreme.

Promo

 

 

Poslednja diskusija bila je namenjena lajkovima na društvenim mrežama. Pitanje moderatora Dragana Kecmana da li bi u slučaju ukidanja lajkova tinejdžeri prestali da koriste mreže, naišlo je na jednoglasan negativan odgovor prepune sale, što je oduševilo učesnike panela Unu Krlić, Eneu Radulović i Mihaila Anušića.

Promo

 

 

Na kraju programa proglašeni su pobednici ovogodišnjeg video-konkursa I tebe se tiče, kojima je uručen Fashion&Friends nagradni vaučer.

Promo

 

 

Generalni pokrovitelj konferencije bio je mts, a podršku su pružili Frikom sa Macho sladoledom, Imlek sa Jogood voćnim jogurtom, Bambi sa brendom Josh!, Dahlia sa brendom Teen Skin, brend Rilastil, Tecno, OC Jahorina, Novo Nordisk, Udruženje Roditelj. Osveženje tokom celog dana obezbedila je kompanija Knjaz Miloš, dok je za ručak bila zadužena kompanija Perutnina Ptuj.

Promo

 

 

Tokom mts Teen Talk konferencije, Frikom je organizovao anketu, s pitanjem „Kako se ponašaju pravi macho dečaci i devojčice“ i odgovori koje smo dobili su nam ulili nadu da će buduće generacije ipak spasiti ono dobro u svima nama, poručujući nam da svi treba da„ podržavamo svoje drugare i ne budemo nasilni“, “da se međusobno poštujemo i da budemo dobri jedni prema drugima“.

Promo

 

 

Anketa je pokazala da naši tinejdžeri znaju da cene i prepoznaju kvalitete poput  kulture, saosećajnosti i dobrote.

Promo

 

Promo

Promo

 

Promo

 

Promo

 

Promo

 

Promo

 

Promo

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading