Lifestyle

Trik koji znaju samo vrhunski kuvari: Dodajte jednu namirnicu i meso za Božić biće sočno i meko

Kako pripremiti meso za Božić glavna je tema

Trik koji znaju samo vrhunski kuvari: Dodajte jednu namirnicu i meso za Božić biće sočno i meko

shutterstock

Božić ne može da se zamisli bez bogate trpeze. Praznična trpeza se danima brižljivo priprema, a jedan kulinarski trik pomoći će da meso bude meko baš kao u restoranu.

Kako pripremiti meso za Božić glavna je tema. Suvo, tvrdo meso može pokvariti zadovoljstvo jela. Međutim, postoji jedan trik koji može preokrenuti situaciju i dati mesu neverovatnu mekoću – kivi.

Pročitajte: Za ljubitelje slatkog doručka - Preukusni vafli po receptu Marije Veljković gotovi za svega 10 minuta

Ako želite da vaša svinjetina ili govedina budu neverovatno mekani, kivi je tajni sastojak koji će vam pomoći. Samo nekoliko kriški ovog voća poređanih preko mesa na kratkom odstojanju mogu da transformišu strukturu mesa u nešto neverovatno mekano.

Kao neka vrsta prirodne marinade, kivi igra ključnu ulogu. Razlog za to leži u prisustvu proteolitičkih enzima u kiviju, koji imaju moć da razgrađuju vezivno tkivo u mesu. Ovo omogućava da meso postane mekše, skoro da se topi u ustima. Ako više volite da marinirate meso, sve što treba da uradite je da pratite svoj uobičajeni proces mariniranja, ali dodajte narezani kivi sat ili dva pre samog procesa pripreme mesa, piše Krstarica.
 

Međutim, važno je voditi računa da meso ne bude predugo izloženo delovanju kivija jer prevelika mekoća može dovesti do raspadanja mesa tokom pripreme. Pored kivija, sličan efekat na mekoću mesa može imati i ananas, tropsko voće koje takođe sadrži slične enzime koji pomažu u mekšanju mesa.

Dakle, ako kivi nije dostupan, ananas može biti odlična zamena za postizanje istog rezultata. Ovaj jednostavan trik je koristan dodatak klasičnom načinu pripreme mesa i može napraviti značajnu razliku u teksturi, pružajući vam nezaboravno iskustvo uživanja u sočnom, neverovatno mekom komadu mesa.

 

Komentari (0)

Loading