 
            31/10/2025
49 min
Ispovest Igora Lazića Niggora o stravičnoj sudbini grupe Montinigers
Autor: Andrea Netović | 11/03/2024
 
                            Ata Images/Antonio Ahel
Recept Maše Memedović za domaći hleb osvanuo je na društvenim mrežama, a sve žene sličnih godina odmah su se dohvatile tepsije i oklagije da ga isprobaju.
Ćerka Jovana Memedovića, naime, objavila je na Instagramu kakav se hleb jede u njenoj kući, koju je malo posle venčanja udobno dekorisala sa suprugom Bogosavom Apostolovićem.
Istini za volju, Mašini fanovi prvo što su ugledali bili su divni, romantični kuhinjski elementi, kao i ostrvo nalik farmerskom američkom ambijentu.
Sve je, međutim, palo u drugi plan naspram recepta, koji je sve dame, pa i džentleme koji se razumeju u kulinarstvo, oborio s nogu.
Postupak i sastojci su u produžetku.
Sastojci:
- kesica kvasca
                                                                            
                                        
                                        
                                        
                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        - kašičica šećera
                                                                                                                                                                                                        - začini po želji, malo soli
                                                                                                                                                                                                        - mlaka voda da proradi kvasac
                                                                                                                                                                                                         Mere su 1 : 2 -
                                                                                                                                                                                                        *2 šolje mlake vode
                                                                                                                                                                                                        *4 šolje brašna
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        
Priprema:
- U suštini sve radite po osećaju, ne želite previše lepljivo testo, ni previše suvo. Prvo ga formirajte varjačom ili špatulom. Zatim malo rukama da poprimi oblik. Pokrijete i ostavite da odstoji dva sata. Za ovaj hleb koristim lonac od livenog gvožđa, koji prethodno zagrejem 45 minuta u rerni - napisala je Maša u produžetku.
                                                                            
                                        
                                        
                                        
                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        - Kada naraste, testo postavim na papir za pečenje i rukama formiram okrugli oblik. Zatim nožem napravim procep na površini kako bi se hleb otvorio pri pečenju. Peče se trideset minuta na 230 stepeni Celzijusovih zatvoren, a zatim bez poklopca još 15 minuta.
                                                                                                                                                    
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                        
Probajte, pa nam pišite kako vam se dopada recept Maše Memedović za domaći hleb.
 
            31/10/2025
49 min
Ispovest Igora Lazića Niggora o stravičnoj sudbini grupe Montinigers
 
             
             
            Voja Nedeljković: Žene iz javnog sveta ne idu na pijacu, ne kuvaju tri ručka
31/10/2025
6h
Brak Voje Nedeljkovića traje 22 godine
 
            Odluka je doneta! Vujadin Savić započinje novo životno poglavlje
31/10/2025
9h
Vujadin Savić, bivši fudbaler Crvene zvezde, započinje novu životnu i profesionalnu fazu – karijeru fudbalskog trenera. Nakon pažljivo sprovedenog procesa selekcije, Fudbalski savez Srbije uvrstio ga je na listu kandidata za UEFA kurs, čime je Savić zvanično postao deo nove generacije budućih trenera domaćeg fudbala.
Komentari (0)