Lifestyle

Maša Memedović ima najjednostavniji recept za hleb! Tata Jovan ga samo tako jede (FOTO)

Recept Maše Memedović privukao pažnju mladih domaćica

Maša Memedović ima najjednostavniji recept za hleb! Tata Jovan ga samo tako jede (FOTO)

Ata Images/Antonio Ahel

Recept Maše Memedović za domaći hleb osvanuo je na društvenim mrežama, a sve žene sličnih godina odmah su se dohvatile tepsije i oklagije da ga isprobaju.

Ćerka Jovana Memedovića, naime, objavila je na Instagramu kakav se hleb jede u njenoj kući, koju je malo posle venčanja udobno dekorisala sa suprugom Bogosavom Apostolovićem.

Pročitajte: Stefan Živojinović doneo odluku koja je rastužila Brenu i Bobu! Ništa nije onako kako se priča po gradu

Istini za volju, Mašini fanovi prvo što su ugledali bili su divni, romantični kuhinjski elementi, kao i ostrvo nalik farmerskom američkom ambijentu.

 

 

Sve je, međutim, palo u drugi plan naspram recepta, koji je sve dame, pa i džentleme koji se razumeju u kulinarstvo, oborio s nogu.

 

 

Postupak i sastojci su u produžetku.

Recept Maše Memedović za domaći hleb

Sastojci: 

- kesica kvasca
- kašičica šećera
- začini po želji, malo soli
- mlaka voda da proradi kvasac
 Mere su 1 : 2 -
*2 šolje mlake vode
*4 šolje brašna

Pročitajte: Čizme Maša Memedović najbolje su rešenje za kišne dane: Koštaju kao pola nečije plate, a ona ih je pronašla za samo 1.500 dinara (FOTO)

Priprema: 

- U suštini sve radite po osećaju, ne želite previše lepljivo testo, ni previše suvo. Prvo ga formirajte varjačom ili špatulom. Zatim malo rukama da poprimi oblik. Pokrijete i ostavite da odstoji dva sata. Za ovaj hleb koristim lonac od livenog gvožđa, koji prethodno zagrejem 45 minuta u rerni - napisala je Maša u produžetku.

 

 


- Kada naraste, testo postavim na papir za pečenje i rukama formiram okrugli oblik. Zatim nožem napravim procep na površini kako bi se hleb otvorio pri pečenju. Peče se trideset minuta na 230 stepeni Celzijusovih zatvoren, a zatim bez poklopca još 15 minuta.

Probajte, pa nam pišite kako vam se dopada recept Maše Memedović za domaći hleb.

Komentari (0)

Loading