Lifestyle

Osam stvari koje ne treba prati u mašini za veš

Iako možete da uklonite skoro svu nečistoću, ipak postoje neke stvari koje ne treba prati u mašini za veš

Osam stvari koje ne treba prati u mašini za veš

Krakenimages.com/shutter

Pranje kompletne garderobe u veš mašini odličan je način da uštedimo vreme i trud. Međutim, neka odeća može zauvek da bude uništena ako je operemo u veš mašini.

Pročitajte: Stilisti otkrivaju koju grešku sve žene prave - Prestanite, to već dugo nije u modi

Ovo je spisak stvari koje ne treba prati u mašini za veš.

1. Кape sa vizirom

Da li nosite kape ili bejzbol kape? Tvrdi vizir odaje utisak nečeg veoma čvrstog: čini se da ga je teško oštetiti. Ali ovo je varljiv osećaj: tokom procesa pranja u mašini, a posebno tokom ciklusa centrifuge, lako se može deformisati.

2. Proizvodi sa krznenim elementima

Znamo da nikada ne bismo ubacili bundu od nerca u bubanj, ali često se postavlja pitanje šta učiniti sa, recimo, dečjom jaknom, čija je kapuljača obrubljena krznom, a sav ovaj sjaj se ne može odvojiti? Takve stvari se šalju na hemijsko čišćenje, jer je veoma teško ne pokvariti krzno čak i uz ručno pranje.

3. Odeća sa ukrasima

Šljokice, vez, čipke, perle, perje, kamenje - sve je to neverovatno lepo i u poslednje vreme je u trendu, ali kada kupujete tako nešto, imajte na umu da ćete morati da ga perete ručno, jer se lepak vrlo brzo ispire, a ukrasi otpadaju.

shutterstock

 

 

Čak i ako su prošiveni nitima, proizvod i dalje zahteva izuzetno pažljivo rukovanje, jer se konci lako mogu pokidati. Pored toga, dekorativni elementi koji slobodno lebde na bubnju mogu lako začepiti filtere za vodu mašine za pranje veša.

4. Кravate

 Ovaj dodatak je obično napravljen od delikatne tkanine (kao što je svila), a kravata može izgubiti oblik nakon pranja.

5. Stvari na kojima je mnogo dlake vašeg ljubimca

Tokom procesa pranja, vuna će se preneti na druge stvari u bubnju, a može i da zapuši filter, pa obavezno uklonite „nasleđe“ vaše mačke ili psa lepljivim valjkom ili vlažnom rukavicom pre pranja u mašina.

6. Kupaći kostimi

Кupaći kostimi od visokotehnološke tanke tkanine brzo gube boju i pretvaraju se u krpe ako se centrifugiraju u mašini za pranje veša.

Loša ideja je i pranje grudnjaka u mašini, posebno onih sa donjim žicama: naramenice su oštećene, donji deo može da „proviri” i izgrebe rezervoar mašine za pranje veša, kao i brojni pričvršćivači.

O čipkastim svećnjacima čak i ne govorimo: ako počnete da uvijate i cedite tanku čipku u bubnju, Vdai.ru će pozvati policiju.

Komentari (0)

Loading