03/05/2024
2 dana
Običaji na Veliku subotu kod pravoslavnih vernika zahtevaju odricanje, molitve i spokoj
Autor: Tamara Roksandić | 07/04/2019
Slavni francuski šef Pjer Erme, koji je po mišljenju mnogih uvjerljivo najbolji poslastičar na svetu otkrio je svoj recept za savršene palačinke.
Potrebni sastojci za 35 palačinki:
- 200 g brašna
- 50 g šećera
- 500 ml mleka
- 1 vanila
- 5 jaja
- korica četvrtine limuna
- korica jedne pomorandže
- 10 ml tamnog ruma
- 100 g maslaca
Priprema:
Zagrejte mleko da vrenja i u njega ubacite sastruganu vanilu i ostavite sa strane 30 minuta da mleko dobije aromu. Kad se mleko ohladilo procedite ga. U međuvremenu rastopite maslac i ostavite ga da se ohladi. Narendajte na sitno koricu limuna i pomorandže i dodajte im šećer. Prosejte brašno u činiju, dodajte mu šećer i formirajte rupu u koju ćete dodati jaja koja ste prethodno umutili s mlekom. Izmešajte.
Kad dobijete glatku smesu dodaje joj ohlađeni maslac i rum te ostavite smesu barem četiri sata. Nemojte okretati palačinke pre nego što budu potpuno pečene s donje strane. Poslužite ih s domaćim džemomu, rastopljenim čokoladom, sezonskim voćem ili orašastim plodovima i odmah poslužite dok su još tople.
03/05/2024
2 dana
Običaji na Veliku subotu kod pravoslavnih vernika zahtevaju odricanje, molitve i spokoj
Sutra je Veliki petak: Jedna stvar se NIKAKO NE RADI, a ove OBIČAJE svaki vernik treba da ispoštuje
02/05/2024
3 dana
Običaji za Veliki petak su brojni
Najlepša uskršnja trpeza u domu Milomira Marića i Vesne Radusinović
05/05/2024
24 min
Uskrs u domu Milomira Marića i Vesne Radusinović
Svi čestitaju Dragani Mirković: Prvi put posle 24 godine pevačica ovako proslavlja Uskrs (foto)
05/05/2024
2h
Uskrs u domu Dragane Mirković ove godine je drugačiji