Spremanje sočnih komada mesa na roštilju višečasovni je proces, ali daje izuzetnu aromu. Uz nekoliko trikova grilovan i bogat ukus možete postići i pripremom na šporetu.
Sastojci:
500 g pilećih grudi
glavica crnog luka
3 čena belog luka
šolja svežeg peršuna
3 kašičice suvog origana
200 ml maslinovog ulja
2 kašike sirćeta
pola kašičice morske soli
osmina kašičice svežeg mlevenog crnog bibera
četvrtina kašičice aleve paprike
Priprema:
Priprema piletine:
Pileće belo meso stavite u činiju s mlekom i ostavite da odstoji preko noći u frižideru. Sutradan ga osušite i isecite na veće komade. Piletinu, potom, stavite u kesu za zamrzivač, dodajte suvi začin, iseckan beli luk i maslinovo ulje, zatvorite i promućkajte, a potom ponovo vratite u frižider. Nakon pola sata meso nanižite na štapiće i pecite na gril tiganju s malo ulja, svaku stranu po pet-šest minuta.
Priprema sosa:
Peršun, sveži origano i beli luk iseckajte ili zgnječite u avanu. Pomešajte s maslinovim uljem, sirćetom, malo soli, crnim biberom i alevom paprikom.