Simptom koji ne sme da se zanemari: Šta znači ako kašljete posle jela?
01/05/2024
1 dana
Kašalj posle jela može da bude simptom bolesti
Autor: Tamara Roksandić | 17/10/2019
Bundeva, namirnica prijatnog ukusa i velike nutritivne vrednosti, pravi je simbol aktuelne smene godišnjeg doba.
Predstavljamo vam recepte za specijalitete koji će zagrejati vaše nepce i dušu
BUNDEVA SA SPANAĆEM I ORAHOM
Za 2 osobe
PRIPREMA: 35 MINUTA
SASTOJCI:
200 g bundeve
100 g svežeg spanaća
100 g oraha
supena kašika maslinovog ulja
pola kašičice soli
pola kašičice bibera
PRELIV:
kašika maslinovog ulja
kašika soka od limuna
pola kašičice senfa
pola kašičice soli
pola kašičice bibera
PRIPREMA:
Bundevu oljuštite, isecite na kockice i stavite u prethodno nauljen pleh. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite 25 minuta. Dok se kockice hlade, operite spanać i sjedinite sve sastojke za dresing. Prelijte preko bundeve, a potom je poslužite sa svežim spanaćem i orasima.
Na narednoj strani pogledajte drugi sjajan recept sa bundevom...
PITA SA BUNDEVOM I MOCARELOM
Za 2 osobe
PRIPREMA: 60 MINUTA
SASTOJCI ZA KORU:
2 šolje pšeničnog bračna
150 g putera
pola kašike soli
1 jaje
3 kašike vode
SASTOJCI ZA NADEV:
6 kašika nezaslađenog putera
kašika sveže mlevene žalfije
2 šolje kaše od bundeve
jaje
kašika soli
glavica crvenog luka
200 g mocarele
2 kašike meda
100 g semena bundeve
PRIPREMA KORE:
U posudi srednje veličine pomešajte brašno i so, a potom i puter isečen na kockice. U zasebnoj činiji umutite jaje s dve kašike hladne vode, dodajte ga brašnu i viljuškom mešajte dok se sve ne sjedini. Dobijeno testo nemojte mesiti, već napravite loptu, pokrite folijom i stavite u frižider da odstoji najmanje 30 minuta pre upotrebe.
PRIPREMA NADEVA:
Rastopite puter u rerni na srednjoj vatri. Kada njegova pena postane smeđa, izvadite ga, pa dodajte mlevenu žalfiju, pire od bundeve, jaje, so i biber i mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
ZAVRŠNICA:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Testo razvaljajte u krug tako da mu prečnik bude 12 centimetara i prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Nadev od bundeve rasporedite po sredini. Pospite crvenim lukom isečenim na kriške, pa stavite mocarelu, žalfiju i med. Ivice testa savijte malo ka sredini da nadev ne bi iscurio i pecite 25-30 minuta dok kora ne postane zlatnosmeđa. Kada se pita ohladi, nadevu dodajte semenke bundeve.
Simptom koji ne sme da se zanemari: Šta znači ako kašljete posle jela?
01/05/2024
1 dana
Kašalj posle jela može da bude simptom bolesti
Tajna koju mnogi ne žele da znate: Ako ovo stavite u cveće, preporodiće se!
27/04/2024
4 dana
Ljuske od jaja mogu da se koriste za ovo
Održana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
27/04/2024
5 dana
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
Goca otputovala u Zemlju izlazećeg sunca! Samo još ovo nije uradila: Japanska medicina je nenadmašna
02/05/2024
18 min
Drugo dete Goca Tržan ne krije da priželjkuje
Preminuo otac Tošeta Proeskog, sestra sve potvrdila: Otišao je u sinovljev zagrljaj
02/05/2024
1h
Preminuo otac Tošeta Proeskog pišu svi portali
02/05/2024
3h
Kriza u braku Anastasije i Gudelja po natalnoj karti preti da bude vrlo ozbiljna