Lifestyle

BILO JE TO IZ MUKE: Jelena Đoković konačno otkrila zašto su se Novak i ona odrekli mesa u ishrani

Jelena Đoković otvoreno je komentarisala razloge zbog kojih su se Novak i ona okrenuli veganskoj ishrani.

BILO JE TO IZ MUKE: Jelena Đoković konačno otkrila zašto su se Novak i ona odrekli mesa u ishrani

Gostujući u TV emisiji „Šta sam tebi i ko sam sebi“ autora i voditelja Ivana Stankovića, Jelena Đoković (34) dobila je priliku da progovori o mnogim nepoznatim aspektima njenog života sa suprugom Novakom, ali pored njihovog funkcionisanja kao porodice deo koji je, čini se, dosta intrigirao javnost jeste njihov veganski životni stil koji su neki kod nas hvalili, a drugi mahom osporavali. Jelena se prisetila kada je ta faza u njenom životu počela, da bi se kasnije osvrnula i na to što je Novak usvojio takav način ishrane.

K1 promo

 

- Interesantno je da sam prvi put saznala za veganstvo kroz post. Postoje datumi koje naša vera nalaže kada treba da iščistimo telo i duh kako bi mogli bolje da živimo. Kod mene se to produbilo na fakultetu kada me je prijatelj provodio kroz kampus u Milanu, pokazivao domove za studente i to koji bi potencijalno mogao da bude moj, jedan se nalazio pored kantine gde bi trebalo svi koji smo na stipendiji da jedemo. Taj dom je bio najjeftiniji, oko 150 evra mesečno što je meni u tom trenutku bilo super. Nije to naravno bilo najbolje rešenje jer nemaš svoj toalet, deliš sobu, deliš kupatilo sa nekim, ali bilo je bitno koliko košta – počela je Jelena svoju priču.

Pročitajte: Pre Novaka bila je sasvim obična devojka: Evo čime se sve bavila Jelena Đoković

K1 promo

 

- I onda je on meni rekao ne brini, ovde sam ja, ovde je bila moja sestra, ali je ona umrla ovog leta. Kako mi je objasnio, vezala su joj se creva. Ja sam se tada zaledila, odmah sam u glavi imala sliku kako je ona živela u ovom domu i jela u ovoj kantini, odmah sam to povezala sa ishranom. Počela sam da razmišljam kako da preživim tri godine jer nisam imala novca da jedem u ne znam kakvim restoranima, a nisam ni živela u domu gde imam kuhinju. Tako da je veganstvo krenulo iz muke – kroz smeh je ispričala Jelena koju mnogi kritikuju da je svojim izborima uticala na Novakove, dok ona otkriva da je u ovom slučaju bilo obratno.

Pročitajte: Beauty tajna Jelene Đoković: Ovo baš nikad ne koristi!

- Novak nije postao vegan pod mojim uticajem. Novak je još veći perfekcionista, on još bolje zna svoje telo, njega ne može niko da natera na nešto što on ne želi. Novak je najbolji na svetu, on je single champion, sam je na terenu, ne može njega neko da natera na nešto. Mi smo tim i to mi je jako bitno da kažem, nisam ja njega terala na nešto, niti je on mene. Zajedno smo sve istraživali. On je prvi krenuo na veganstvo. Ja sam bila veliki mesojed, i jako ga volim još uvek, ali ga ne jedem. Ja se dobro osećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako da živim ovaj život budna, sa energijom, zdrava. Mi primenjujemo to i u našoj kući, a naša deca uvek imaju izbor – ispričala je Jelena za K1.

Komentari (0)

Loading