Lifestyle

Rešenje je u tradiciji i prirodi: Uz njihovu pomoć zaboravićete na destruktivni hormonski disbalans

Dobar hormonski balans stožer je našeg zdravlja.

Rešenje je u tradiciji i prirodi: Uz njihovu pomoć zaboravićete na destruktivni hormonski disbalans

Nažalost, udobnosti modernog života koje podrazumevaju izloženost štetnim supstancama i sve veće udaljavanje od prirode danas masovno plaćamo upravo poremećajem rada hormona. Žene su posebno ranjive jer je uigrani ritam hormona neophodan za normalan menstrualni ciklus, pa poremećaji koji zbog njega nastaju danas poprimaju oblik epidemije. Neredovna, oskudna ili preobilna menstruacija, ciste, miomi, endometrioza prate žene tokom celog reproduktivnog perioda, a sindrom policističnih jajnika danas je sve češći kod devojčica ubrzo nakon prve menstruacije.  

Promo

 

Ali hormonski disbalans ogleda se ne samo na našem opštem zdravlju, reproduktivnom i endokrinom, već i na spoljašnjem izgledu. Za sindrom policističnih jajnika, na primer, karakteristični su gojaznost, pojačana maljavost, opadanje kose i akne. Hormonske akne mogu se javiti u pubertetu, ali i kasnije, u četrdesetim godinama života. Ako se zapuste mogu ostaviti ožiljke i narušiti samopouzdanje i psihu žene. Kozmetički tretmani nisu dovoljni, jer ako ne rešimo problem hormonskog disbalansa, akne se neće povući.

Nesumnjivo, trenutak kada svaka žena uvidi razmere i posledice destruktivnosti hormonskog disbalansa je kada se odluči na materinstvo. Kako su reproduktivni hormoni odgovorni za ovulaciju i zadebljanje endometrijuma materice koja treba da primi novi život, tako njihov nesklad izaziva anovulatorne cikluse i poremećaje materice, pa samim tim i neplodnost.

Guliver Getty Images

 

Ako nam je moderan način života uneo pometnju u hormone, rešenje moramo tražiti u prirodi i tradiciji. Zato je tu Femisan A – potpuno prirodni preparat na bazi lekovitog bilja koji pomaže kod poremećaja ženskog reproduktivnog sistema tako što pre svega uspostavlja hormonski balans. Ako disbalans prate i akne, tu je Clear skin gel namenjen upravo nezi seboreične kože zahvaćene aknama. Ovaj gel s prirodnim sastojcima umiruje, smanjuje začepljenost pora i smanjuje lučenje sebuma.

Komentari (0)

Loading