Lifestyle

Ove namirnice jedete svi i nemate pojma da vas goje!

Ove namirnice jedete svi i nemate pojma da vas goje!

story

Suvišni kologrami često nam zadaju i suvišne glavobolje te u vezi sa tim danas se osvrćemo na konkretne stvari kako da ostanete vitki a da ne gladujete.

Za konkretne savete kako smršati, održavati kilažu kao i koja hrana goji zadužena je nutricionistkinja Ana Petrović koja je i brojnim poznatim ličnostima pomogla da se reše viška kilograma.

Tajna njihovog savršenog izgleda KRIJE SE U STRAHOVITOM JELOVNIKU! Evo šta su jele kako bi bile ZGODNE I VITKE

Prvo i osnovno pitanje - KAKO SMRŠATI?

Nutricionistkinja Ana u svojim savetima kao primarnu stvar i najvažniju stvar u gubljenju kilograma istala je kontinuitet i organizacija u ishrani i generalno životu. Da bi neko trajno smršao za početak ne sme da gladuje i treba unapred da isplanira obroke. Doručak je osnovni obrok i treba da bude konkretan. Nikad ne treba mešati proteine u obrocima i uz svaki obrok treba pojesti salatu u većoj količini. Od poslednjeg obroka do odlaska u krevet treba da prođe bar dva sata, kako bi se naš organizam pripremio za spavanje. Umesto slatkiša konzumirati zdrave zamene poput voća, cejlonskog cimeta, domaćeg dzema bez šećera, agave, stevije i dr. Svakako, pored određene discipline, treba uračunati i svakodnevnu upotrebu dijuretskih čajeva poput rastavića, đumbira i maslačka. Ukoliko budete istrajni, strpljivi i dosledni, rezultati neće izostati.

7 odličnih NAMIRNICA uz pomoć kojih ćete SMRŠATI

Drugo i važnije od prvog - KAKO ODRŽAVATI KILAŽU?

Kako se po jutru dan poznaje, neophodno je da čim ustanete, dan započnete čašom vode, ceđenog soka ili drugog multivitaminskog napitka. Neophodno je, u toku dana paziti na razmak između obroka i obavezno jesti na 3-4 sata od prethodno završenog obroka! Da bi zdrave osobe održale vitalnost ne treba da jedu prženu, pohovanu i paniranu hranu, kao ni konditorske proizvode, krekere i razne dijet pločice. Mnogo je lakše smršati nego održati optimalnu telesnu težinu. Zdravim stilom života i promenom loših prehrambenih navika je jedino moguće trajno održati željenu telesnu masu.

IMA DA IZGLEDATE KAO AVION: PARADAJZ DIJETA garantuje gubitak kilograma “očas posla”

Bez edukacije nema odgovora na prvo i drugo - KOJA HRANA GOJI?

Budući da smo svi u stalnoj nedoumici koja to hrana odnosno namirnice goje, nutricionistkinja je dala odgovor i na to pitanje.

Najviše goji prerađena hrana, suhomesnati proizvodi, kobasice, testenine, pasta, lisnato testo, masni sirni namazi, biljna mleka, mleko u kafi, konditorski proizvodi, punomasne čokolade, gazirana pića, alkohol i drugo, spisak je beskrajno dug. Treba jesti namirnice koje sadrže biljna vlakna, beta glukane, celulozu i pektin. Svaka namirnica ima svoju nutritivnu i kalorijsku vrednost, pa shodno tome treba voditi računa šta se, koliko često i u kojoj meri unosi u organizam. Ništa ne treba favorizovati niti jesti neograničeno, izbor namirnica se svakako razlikuje kod sportista, deteta u razvoju, gojaznog čoveka i osobe sa hroničnim oboljenjem, piše Žena Blic. 

NAPITAK KOJI TOPI SALO: Popijte ga uveče i UJUTRU ćete se probuditi sa MANJE kilograma!