Moda

Nevena Madžarević: Moj muškarac mora da ima stila (foto)

Nevena Madžarević: Moj muškarac mora da ima stila (foto)

Poznata TV voditeljka Nevena Madžarević iako vrlo vodi računa u čemu će se predstaviti publici kraj malih ekrana, pristala je da se u našem modnom editorijalu pojavi u malo drugačijem svetlu od onog u kom smo je do sada mogli videti i tom prilikom otkrila da su joj fetiš cipele i tašne, kako u šoping uglavnom odlazi sama, kao i da ne vodi mnogo računa o ishrani

 

Mada može da se pohvali manekenskim izgledom, voditeljka i urednica na Televiziji Prva Nevena Madžarević (38) ne voli odevne komade koji njenu seksepilnost naglašavaju. Uživa u jednostavnosti i bez obzira na modne trendove, prati isključivo svoj stil.

Još od fakultetskih dana vodi se pravilom "manje je više" i onim da iz kuće gotovo nikada ne izlazi bez parfema i nakita.

Ljubitelj je šopinga, te par puta godišnje tim povodom odlazi u Francusku i Italiju, a često voli da se našali i kaže da zahvaljujući svedenosti i ljubavi prema monohromatskim kombinacijama, u ormaru ima previše istih crnih haljina.

Da li su haljine vaš modni fetiš?

- Ne, već torbe i obuća. Kada ih kupujem, nemam utisak da trošim novac. Međutim, s njima je isti problem kao s haljinama. Uvek biram varijacije na istu temu, stoga mi prijateljice često kažu da mi komadi liče jedan na drugi.

Zahvaljujući poslu u medijima stekla sam mogućnost da nosim neke komade ili kombinacije koje privatno ne bi bile moj izbor i mislim da me je to, ali i saradnja sa stilistima i dizajnerima, otvorilo za neke nove pravce u odevanju

Nevena Madžarević: Ne razdvajam se od maminog poklona

Možemo li iz ovoga da zaključimo da pripadate redu ljudi koji verno, godinama, čuvaju omiljenu odeću, iako se ona vremenom pohabala?

- Ne dozvoljavam da mi se garderoba nagomilava, s vremena na vreme pročistim ormar. Od jedne pidžame, međutim, odbijam da se rastavim iako joj je odavno odzvonilo. Reč je o poklonu koji sam dobila od mame od pre ne smem ni da kažem koliko godina (smeh).

Volite li da nosite komade koje je ona nosila u vašim godinama i sačuvala ili one koji su pripadali vašim bakama?

- Od jedne bake imam suknju, od druge maramu, ali to su samo uspomene koje čuvam i nemam običaj da nosim. Što se mame tiče, njene stvari sam pozajmljivala kada sam bila mlađa, sada to više ne radim.

PROČITAJTE I: Nevena Madžarević: Ljubav se desila na fakultetu, a presudio je smisao za humor

Kada pogledate fotografije iz detinjstva, školskih i studentskih dana, čemu se prvo nasmejete?

- Kad sam bila baš sasvim mala, obožavala sam haljinice, u tinejdžerskom periodu uglavnom sam nosila dva broja veću garderobu, dok sam se, verujem, “stilski pronašla” tek na fakultetu. Simpatično mi je kada vidim stare fotografije i sve svoje faze. Posle svega zavolela sam jednostavnost i eleganciju. Zahvaljujući poslu u medijima stekla sam mogućnost da nosim neke komade ili kombinacije koje privatno ne bi bile moj izbor i mislim da me je to, ali i saradnja sa stilistima i dizajnerima, otvorilo za neke nove pravce u odevanju.

NE PROPUSTITE DA PROČITATE:

Nevena Madžarević: Nikad ne bih bila crnka

Da li stiliste uvek poslušate ili ipak volite da sami predlažete odevne kombinacije?

- Oni bi vam sigurno rekli da sam ona koja uvek nešto predlaže. Šalu na stranu, srećna sam što sa saradnicima na televiziji imam zajednički jezik. To kako sam obučena pred kamerama takođe je jedan vid komunikacije s gledaocima i zato mislim da garderoba koju nosim treba da odslikava mene. To su uvek kombinacije koje podsećaju na moj stil privatno, ali naravno prilagođene uslovima televizije.

S kojim domaćim kreatorima volite da sarađujete?

- Sa Vladom Savićem. Njegova darovitost nema granica. Putevi su nam se ukrstili pre dve decenije i od tada je on tu u svim važnim trenucima. Bio je kostimograf na prvom studentskom filmu koji sam producirala, potom mi je bio stilista na prvoj TV emisiji. Dizajnirao mi je haljine za sve važne životne situacije, a ponekad mi je dovoljno da mi preko telefona kaže u kom pravcu treba da idem.

Volim da kupujem, ali poslednjih godina to se svelo na par puta godišnje negde u inostranstvu. Dobar šoping na sniženju mi se, međutim, retko posreći, o tome samo slušam priče drugih ljudi

Da li s promenom godišnjih doba menjate i torbe?

- Tašne menjam na svakodnevnom nivou, stoga je ujutru pred polazak na posao prava histerija kada treba da prebacim sve stvari iz jedne u drugu, naravno sve to radim u poslednjem trenutku (smeh). Najviše volim da nosim one takozvane “crossbody” – male koje se nose preko ramena.

Uživate li u šopingu?

- Da, volim, ali poslednjih godina to se svelo na par puta godišnje negde u inostranstvu. Italija i Francuska su najbolje destinacije za to. Tamo uvek naletim na neku radnju ili detalj koji je jedinstven. Dobra kupovina na sniženju mi se, međutim, retko posreći, o tome samo slušam priče drugih ljudi.

Delujete nam kao osoba koja u šoping odlazi sama.

- U pravu ste. Uvek idem sama i vodim se mišlju da ako mi za neki komad treba mišljenje druge osobe, onda to nije to.

PROČITAJTE I: Nevena Madžarević: Razvela se voditeljka vesti, a ovako je to potvrdila

Kada je o modi i tom vizuelnom aspektu reč, šta prvo primetite kod muškaraca?

- Kompletan utisak mi je važan. Na osnovu toga kako je obučen dosta mogu da zaključim, vidim da li ima stila ili ne, ali nikada ne analiziram pojedinačno odevne komade. Važno je da muškarac bude svoj i da, ma šta obukao, bude u skladu sa onim što on zapravo jeste.

Na koji način održavate svoje telo vitkim?

- Genetika je u mom slučaju presudna. Jedem normalno i nikada nisam imala veće oscilacije u težini.

Stručnjaci tvrde da je spoljašnja lepota samo odraz unutrašnje. Na koji način vodite računa o svom psihičkom zdravlju?

- Upražnjavam redovnu terapiju filmom i pozorištem, radim posao koji volim, družim se s ljudima koji mi prijaju i trudim se da se ne nerviram zbog sitnica. Mada, priznajem, ovo poslednje mi ne polazi uvek za rukom.

Komentari (0)

Loading