Moda

Kako da uklopite čarape i patike?

Kako da odaberete čarape?

Kako da uklopite čarape i patike?

shutterstcok

Ako volite modne eksperimente, ali niste spremni da potrošite novac na još jednu torbu ili cipele, svideće vam se ovaj izbor. Zapamtite ovaj modni trik, važno je samo da naučite kako odabrati čarape za patike.

Proleće je stiglo, što znači da hulahopke i čizme uskoro mogu da se odlože – vreme je za patike. A čarape, pravilno usklađene sa patikama, samo su detalj koji će vaš autfit učiniti harmoničnim i kompletnim.

Pročitajte: Tri odevna predmeta koja izgledaju skupo - Svaku modnu kombinaciju dižu na viši nivo

Za početak, vredi napomenuti da u proleće i leto čarape treba uvek nositi sa zatvorenim cipelama, barem iz higijenskih razloga.

A čak i ako nam se čini da ne bi trebalo da budu vidljive, ne treba da ih ne nosimo. Zato i postoje nazuvice koje vizuelno ostavljaju utisak da čarape i nemate.

Ipak, stručnjaci savetuju da uz patike nosimo klasične čarape.

shutterstcok

 

 

Prvo, hajde da shvatimo kako da kombinujemo čarape sa patikama i na šta da se fokusiramo:

Ako želite da vizuelno zadržite visinu i izdužite noge, onda morate da izaberete čarape koje će odgovarati boji cipela ili pantalona.

Ako vam nije važno da vam noge izgledaju vizuelno duže, možete da odaberete čarape koje će da budu akcenat u vašem autfitu.

Ako vam je teško da stilizujete bilo koje čarape osim belih, onda je najbolje da izbegavate impulsivne kupovine. Tada će u fioci ostati simpatičan par sa volanima ili šljokicama.

Nati/Pexels

 

 

Bolje je izabrati one modele koji će odgovarati barem jednoj od vaših omiljenih stvari. Na primer, ako redovno nosite plavu ili zelenu torbu, odgovarajuće čarape će biti pametna investicija u vašu garderobu.

Dakle, kako bi trebalo da izgledaju moderne čarape? U vreme kada je sportski šik toliko popularan, ne postoje stroga pravila u izboru čarapa za određene patike. Dakle, imate potpunu slobodu izbora.

Svakako su najpopularnije kombinacije ležerne patike sa sportskim čarapama preko helanki i oversize jakna.

Pročitajte: Model farmerki koji vizuelno skida pet kilograma - Definitivno su hit sezone (FOTO)

Probajte, kombinujte teksture, boje, otiske, ali čarape sa dečjim motivima ostavite kod kuće.

Još jedno popularno pitanje koje mnoge žene imaju sa dolaskom proleća jeste da li čarape treba da idu ispod nogavice ili može da se vidi deo nogavice? Ni ovde nema ograničenja.

Komentari (0)

Loading