Moda

Odeća koja je neprihvatljiva za žene preko 40 godina: Uređivala je modnu Bibliju, a sad izazvala gnev javnosti

Žene posle 40. godine ne treba da nose određene komade garderobe

Odeća koja je neprihvatljiva za žene preko 40 godina: Uređivala je modnu Bibliju, a sad izazvala gnev javnosti

youtube/pritnscreen/Busbee Style

Uvek je aktuelna tema šta žene koje su proslavile jubilarne rođendane treba da nose ili strogo da izbegavaju. Nameće se pitanje ko je ta osoba koja može da presudi da nam je vreme za određeni modni komad prohujalo. Moda posle četrdesete ipak mora da bude prilagođena, tvrdi bivša urednica „modne Bibilije“.

Aleksandra Šulman izvršna urednica britanskog „Voga“ bila je 25 godina, što joj daje za pravo da komentariše modne trendove. Ipak, sada se mnogima zamerila - kada je izjavila šta žene preko 40. godine ne treba da nose.

„I dok su mnogi od nas nesigurni po pitanju izgleda u raznim fazama života, žene posebno postanu opterećene mitovima o tome šta mogu i ne mogu da obuku. Zato krenite od saznanja da možete da nosite šta god želite i onda oduzimajte od toga. Odeća bi trebalo da bude nešto u čemu uživate, a eksperimentisanje je deo uživanja“, istakla je i još jedom ponovila da je važno nositi ono u čemu se osećamo dobro.

Pročitajte: Stručnjaci presudili - Ovo je najpopularnija frizura za jesen

"Ne morate da budete ograničeni na modne kliše klasike. Ako je nešto evergrin, ne mora da bude dosadno. Samo mora da bude realistično. Poenta je i u nošenju odeće u kojoj se osećate dobro, a ne odeću koja nužno ispunjava tuđe želje“, napisala je Šulman, a onda i ponetirala.

"Jedna stvar koja izgleda zastrašujuće kako starite je gomila materijala s volanima. Naborana odeća, volani i mašne su možda jedina stvar koje smatram potpuno neprihvatljivim u stilu koji je evergrin, nenosive za bilo koga starijeg od dve godine - i starijeg od 40 godina, podseća na Beti Dejvis u ulozi Bejbi Džejn", napisala je ova novinarka i izazvala mnoge komentara onih koji smatraju da ograničenja ne treba da postoje, a posebno u modi.

Komentari (0)

Loading