Moda

Pogledajte modele cipela i sandala za proleće/leto 2020. koje su zaludele svet (foto)

Pogledajte modele cipela i sandala za proleće/leto 2020. koje su zaludele svet (foto)

Najpoznatiji svetski dizajneri su na revijama u Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu predstavili nove trendove cipela i sandala za proleće / leto 2020, a za ljubitelje retro stila ova sezone će biti čista radost 

Posle najvažnijih godišnjih modnih revija koje su održane u Evropi i Americi, predstavljeni su najnoviji trendovi koji su već sišli na ulice svetskih metropola. Sa modnih pista iz Njujorka, Londona, Milana i Pariza stigli su modeli koji će biti aktuelni narednih šest meseci.

Dizajneri su, što se obuće tiče, za toplije mesece, naravno, predvideli dosta obuće sa otvorenim prstima, uveli su jarke boje, a prioritet sezone im je bila udobnost. Pored ravnih cipela i sandala, u modu su se vratile platforme, a mnogi dizajneri inspiraciju su našli u retro stilu koji se ponovo vraća na velika vrata.

PROČITAJTE I: Sara Džesika Parker izbacila novu kolekciju cipela, žene poludele za ovim modelom (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louis Vuitton Official (@louisvuitton) on Feb 8, 2020 at 11:00am PST

PROČITAJTE I: Haljine cvetnog dezena – modni komad koji će oplemeniti vaš stil i garderober

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fendi (@fendi) on Feb 6, 2020 at 3:13am PST

PROČITAJTE I: Na reviji u Parizu su sve oči bile uprte u ovu Srpkinju

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paco Rabanne (@pacorabanne) on Sep 27, 2019 at 5:54am PDT

Cipelice i sandalice koje će se nositi ove sezone

Predstavljamo vam sedam trendova za proleće / leto 2020 koji su privukli najviše pažnje na modnim pistama.

1. Platforme

Dizajneri su odlučili da stopalima daju malo podrške pomoću jake platforme. Kožna obuća brendova, uključujući Misoni i Tibi, donosi vibracije sedamdesetih. U modi su i platforme sa viskom petom, ali i ravni stilovi.

2. Moderne mokasine

Mokasine su se u modu vratile još tokom jeseni, ali nove promene u dizajnu potpetica preplavile su modne piste. Klasične ili otvorene, mokasine će dominirati ovog proleća u svom novom prefinjenom i sofisticiranom retro stilu.

3. Svetlucave čizmice i cipele

Metalik čizme za dan, pitate se? Zašto da ne. Šanel je možda pokrenuo ovaj trend svojim sjajnim čizmama 2017. godine, ali ovog proleća sjaj vuče ka foliji i dobija efekat ogledala. Iz sele sezone verovatno će se najviše izdvojiti  disko-lopta-cipelice Botega Veneta, jer ko može odoleti nečemu što tako savršeno hvata svetlo?

4. Cipele sa nakitom

U modu sve više ulazi nakit za obuću, a dizajneri su se opredelili za ukrase oko gležnja. Predlažu ga samo kao mali luksuzni detalj, dakle ništa preterano i razmetljivo.

5. Geometrijska peta

Jedinstveni geometrijski oblici potpetica su svakako hit ove sezone. Neobična, smela i udobna obuća sigurno će se naći na nogama onih modnih zavisnica koje na gradskim ulicama žele da ostave poseban modni pečat.

6. Klompe

Klompe su se u velikom stilu vratile na modne piste, a mnogi dizajneri ih sa velikim zadovoljstvom kombinuju sa najrazličitijim odevnim kombinacijiama. Obuća je malo nezgodna, ali je udobna, a dizajneri su im dali vibracije 70-gih. Predlažu da se nose na bosu nogu, ali i sa stilizovanim čarapicama uparenih boja.

7. Kaišići i vezivanje oko gležnja

Proleće i leto ne mogu da prođu bez obuće otvorenih prstiju i ova sezona naginje ka plažnim motivima. Tokom toplih meseci pažnja se okreće ka gležnju, kaišićima koji je obmotavaju oko članka, a u modi su espadrile i sandale u obliku gladijatorki koje su preplavile sve svetske gradove. Pošto je ova obuća zamršena i ukusna, a ipak udobna, idealna je za nošenje tokom dana.