Moda

Stilska greška koja dodaje centimetre u struku: Ogroman je propust ako ovako nosite košulje i bluze (FOTO)

Stilska greška koja uništava figuru

Stilska greška koja dodaje centimetre u struku: Ogroman je propust ako ovako nosite košulje i bluze (FOTO)

Designecologist/pexels

Garderoba je način na koji komuniciramo sa okolinom i poručujemo ko smo, tvrde stilisti. Detalji su od presudnog značaja za stilski pečat, iako im često ne posvećujemo dovoljno pažnje. Stilska greška koja uništava figuru upravo je rezultat nenošenja detalja.

Već smo se dovoljno izveštili pa znamo da je važno da garderoba koju nosimo nije široka. Odnosno, znamo koliko su proporcije bitne - usko se ne kombinuje sa uskim, već sa širokim i obrnuto.

Pročitajte: Definitivno najmoderniji model haljine za jesen - Jednostavna, efektna i ide bukvalno uz sve (FOTO)

Znamo i da je „zabranjeno” da se ravne cipele nose uz pantalone sa širokim nogavicama jer to vizuelno skraćuje figuru. U tom slučaju noge deluju kraće, a to niko ne želi.

Ipak, stilisti upozoravaju na grešku koji mnogi od nas prave, a „dodaje” nam centimetre u struku. Bluzu ili košulju uvlačimo u pantalone jer nam tako noge izgledaju duže, ali to obično činimo na ležeran način. Zato nam stomak izgleda veći, a to možemo da sprečimo ako uvek koristimo uski kaiš.

Njime ćemo ravnomerno podeliti garderobu, a stilisti savetuju da bluzu uvek uvučemo na leđima kako bismo spreda izgledali uredno.

Komentari (0)

Loading