Lifestyle

Recept za „zdrave“ navike: Kafa, smeh i dobri prijatelji

Činjenica je da kafa spaja ljude. Život počinje posle prve jutarnje kafe.

Recept za „zdrave“ navike: Kafa, smeh i dobri prijatelji

Ritual ispijanja toplog crnog napitka od tek samlevenih zrna istoimene biljke stvara osećaj sreće. Sve to znamo. U to se uverio svako ko pije kafu, a piju je gotovo svi.  Prva asocijacija na ispijanja čarobnog napitka jeste uživanje, ali i druženje i nezaboravni trenuci koje provedemo sa dragim ljudima.

Kafenisanje tokom radnog dana

Kafa razbuđuje. Uz prvo jutarnje kafenisanje u domu obavezan je razgovor ukućana. Kafa koju popijemo pre podne svakako nam daje nalet potrebne energije za aktivan radni dan. Delovanje kofeina počinje deset minuta nakon ispijanja, a drži nas aktivnima i visprenima više sati. Međutim, većina nas ponovo dobije želju za omiljenim napitkom tokom radnog vremena, najčešće u popodnevnim časovima, posle pauze za ručak. Kada nam padne pritisak, ali i energija, posle časova rada, ukus i miris sveže mlevene kafe budi u nama novu energiju i predstavlja pravi poslovni restart. Pauza u poslu za kafu jako je bitan segment svakog radnog čoveka, koji je svestan da će kvalitetan odmor samo doprineti produktivnijem nastavku daljih poslovnih aktivnosti.

Promo

 

Kafa znači sreća

Da li se i vama često dešava da kada želite da srećan trenutak podelite sa nekim, ali i kada ste umorni, pa i pod stresom, pozovete drage ljude na kafu? Taj osećaj bliskosti koji imate sa njima, upotpunjen šoljicom sveže mlevene kafe, veoma često ništa ne može da zameni. I baš to je jedan od glavnih razloga zbog čega kafa zauzima posebno mesto u našim srcima.

Malo je stvari koje mogu da se porede sa druženjem uz šoljicu kafe. Takve prilike su više od svakodnevnog rituala, jer nas ispunjavaju emocionalno. Čini nam se da bismo, dok držimo šoljicu u ruci ispijajući čarobni napitak sa prijateljima, te trenutke nekako „zamrzli“, da su uvek tu, dok ne stvorimo neke divne nove, zajedničke momente. Zato i možemo reći da recept za „zdrave“ životne navike uključuje kafu, smeh i dobre prijatelje. I pregršt emocija.

Grand kafa promo

 

Kafa asocira na dragocene trenutke

Zato, ne zaboravite da već danas popijete domaću kafu sa prijateljima i drugim dragim ljudima. I dok pijete kafu, onu svežu mlevenu naravno, pitajte ih kako su, šta su danas radili, kako im je protekao dan. Podelite sa njima vaše emocije, impresije o možda novom filmu koji ste pogledali, dajte im preporuku kuda da otputuju. Ili prosto budite tu, pored njih.

Ponekad je dovoljno da samo na trenutak zastanemo i delić vremena svakog dana posvetimo malim ritualima koji čine dan lepšim i životu daju smisao. Jedan od tih momenata je za mnoge sigurno i ispijanje kafe koji veoma često vezujemo za drage ljude i lepe osećaje. Poziv na kafu, a onda i momenat kada se njen miris raširi domom podseća na druženje i bliskost. To nam pomaže da se osećamo sigurno, da zastanemo i preispitamo odluke, definišemo prioritete ili da se jednostavno opustimo, prepustimo i osećamo bolje. Na zagrljaj, poljubac i stisak ruke. Na sve one lepe osećaje koji nas motivišu da budemo još sigurniji u sebe i koji nam daju vetar u leđa da ostvarimo svoje ciljeve.

Šoljica kafe - Asocijacija na uživanje! 

Koliko god da nam izgleda da vreme brzo prolazi i da slobodnih trenutaka koje provodimo sa dragim ljudima ima sve manje, neka druženje uz kafu bude način da se to promeni. Šoljica kafe je asocijacija na uživanje u životu, energiju, emociju, a pre svega na drage ljude. Hajde da ostanemo bliski, negujemo i gradimo odnose. Hajde da stavimo kafu i pozovemo prijatelje. Hajde da imamo vremena za sve ono što je zaista važno!

 

Komentari (0)

Loading