Lifestyle

Zadovoljstvo zaposlenih – cilj uspešnog poslodavca

Prema nedavno objavljenom istraživanju portala Infostud najpoželjniji poslodavac u Srbiji za 2020. godinu je Naftna industrija Srbije (NIS).

Zadovoljstvo zaposlenih – cilj uspešnog poslodavca

U ovoj anketi učestvovalo je više od 10.000 naših sugrađana koji su takođe naveli da, prema njihovom mišljenju, jednu kompaniju poželjnim poslodavcem pre svega čine finansijski stabilno poslovanje, prijateljsko i prijatno radno okruženje, kao i jasan i fer sistem nagrađivanja. 

U NIS-u navode da do ovog prestižnog priznanja nije bilo lako doći, ali da je ono dobar znak da su na dobrom putu kada je reč o upravljanju ljudskim resursima. Pored toga, ističu da će nastaviti da pažljivo osluškuju potrebe zaposlenih i istovremeno prate sve trendove na tržištu rada kako bi dodatno unapredili svoju HR praksu. Jedan od koraka u tom pravcu je i uvođenje fleksibilnih oblika rada, uvođenje mogućnosti rada od kuće i sličnih pogodnosti.

Nis promo

 

U želji da na vreme „regrutuje“ nove snage, NIS je pokrenuo programe za mlade, pružajući im mogućnost da stiču praktična znanja u kompaniji. Najpre je započet program za studente pod nazivom „NIS Calling“ koji se zasniva na 320 sati prakse u kompaniji i koju izabrani kandidati mogu da obave usklađujući je sa obavezama na fakultetu.

Mladima je posvećen i program „NIS Energy“ za koji se studenti izabranih fakulteta mogu prijaviti do kraja novembra. Posle godinu dana plaćenog programa polaznici imaju i mogućnost da se zaposle u NIS-u.

Ovakvim odnosom prema zaposlenima i ulaganjem u mlade, NIS istovremeno doprinosi ostvarivanju jednog od 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija – pravu na dostojanstven rad i ekonomski rast. 

 

Komentari (0)

Loading