Lifestyle

WIKO savetuje: Kako da telefonom napravite fotografije koje oduzimaju dah

Podstaknite svoju kreativnost uz WIKO neodoljive telefone...

WIKO savetuje: Kako da telefonom napravite fotografije koje oduzimaju dah

U divljini na otvorenom, na zabavi ili porodičnom okupljanju... vaše fotografije dele priču o vašem životu. Prateći naredne savete koje je francuska kompanija WIKO podelila sa nama, pomoći ćemo vam da te priče ispričate kao profesionalac.

Danas se mobilni telefon koristi umesto foto-aparata u velikoj meri. To je inspirisalo proizvođače mobilnih telefona da beskonačno usavršavaju svoje kamere, te sada na tržištu imamo ozbiljne “aždaje“ od telefona, koje nije lako platiti.

Wiko/promo

 

Model kompanije WIKO, View5 Plus, donosi vam četvorostruku širokougaonu kameru od 48MP za pristojnu sumu novca, a krilatica ovog brenda je da luksuz čine dostupnim svima. Upravo kamera ovog telefona, pomoći će vam da na slikama prikažete prave boje neba, zgrada i drveća, sa detaljima i teksturom koje možete videti golim okom.

Wiko/promo

 

Pratite ove jednostavne savete i garantujemo da će se kvalitet vaših slika poboljšati u značajnoj meri!

Približite se predmetu koji slikate što je više moguće. Isključite opciju širokog ugla, u slučaju je aktivirana. Da biste postigli prijatniji efekat, ispunite ceo kadar objektom koji želite da fotografišete.

Pobrinite se da je subjekat malo decentrisan. Tako će vaša slika biti originalnija.

Ulična fotografija

Snimite celu sliku bez ikakvog napora pomoću super širokougaonog objektiva od 120°. Izuzetno široko sočivo vraća se korak unazad, tako da vi ne morate, hvatajući više u kadru. Grupe, kućni ljubimci, pejzaži... bilo ko ili bilo šta sada lako može stati u vaš kadar!

Wiko/promo

 

Ne ograničavajte se na crno-bele ulične fotografije. Pokušajte pronaći lokacije pune boja. Igrajte se s oblicima građevina i kontrastima. Vaša fotografija biće dinamičnija.

Isprobajte efekat holandskog ugla. Nagnite svoj telefon sve dok linija horizonta ne bude dijagonalna u odnosu na granice okvira.

Uveličan mikro svet

Priđite bliže i povećajte male predmete kako bi izgledali ogromno sa 5MP Macro objektivom. Mikro svet postoji za otkrivanje sa precizno fokusiranim detaljima, teksturama i uzorcima koje vredi podeliti sa prijateljima.

Wiko/promo

 

Približite se svom predmetu što je više moguće. Isključite opciju blica u slučaju da je aktivirana. Odaberite mesto koje je dobro osvetljeno prirodnim svetlom. Pazite da vaš pametni telefon ne baci senku na predmet.

Dodirnite na ekranu predmet kako biste ga stavili u fokus. To će otkriti svaki detalj.

Pametniji AI Bokeh efekat

Budite kreativni praveći svetle fotografije i učinite ih spremnim za društvene mreže. Sve što je potrebno je da odaberete tačku fokusa i AI inteligentno stvara glatko zamućenje oko ivica, dodajući kreativan završni dodir.

Wiko/promo

 

 

Komentari (0)

Loading