Lifestyle

Praznična trpeza, prijateljska reč, podrška

Vreme praznika uvek nas podseti na međusobnu solidarnost i probudi iskrenu potrebu da nekome darujemo poklon, pažnju ili lepu reč.

Praznična trpeza, prijateljska reč, podrška

U danima kada posebno mislimo jedni na druge kompanija Delez Srbija se potrudila da novogodišnjom i božićnom trpezom pruži doprinos prazničnoj atmosferi dece i mladih iz SOS Dečijeg sela Kraljevo, kao i korisnika Prihvatilišta za odrasla i stara lica.

- Vreme praznika je period u kome solidarnost i podrška dobijaju posebnu notu, a ove godine, u kojoj smo se svi suočili sa dodatnim izazovima, posebno je važno da se svi potrudimo da pružimo onoliko koliko smo u prilici. Prazničnu trpezu, prijateljsku reč, podršku. Sa SOS Dečijim selom u Kraljevu imamo lepu dugogodišnju saradnju i drago nam je da i ove godine donacijom namirnica za novogodišnje i božićne praznike možemo da ulepšamo kraj godine i obogatimo praznične trpeze za više od 90 dece i mladih. Prihvatilište za odrasla i stara lica u Beogradu je za nas posebno draga ustanova i nadamo se da ćemo se naredne godine ponovo uživo zajedno okupiti i osetiti sve čari praznika i decembra - rekla je Milana Jević Gledović, potpredsednica pravnih poslova i zaštite resursa kompanije Delez Srbija.  

SOS Dečije selo Kraljevo predstavlja jedinstven koncept brige o deci bez roditeljskog staranja. Deci o kojoj roditelji iz bilo kog razloga nisu mogli da se staraju pruža novi dom u kojem odrastaju sa SOS roditeljem, i biološkom i SOS braćom i sestrama. 

Foto: Vladimir Miloradović

 

- Drago nam je što je za kompaniju Delez Srbija SOS Dečije selo Kraljevo svake godine važna tačka susreta, posebno u vreme božićnih i novogodišnjih praznika. Srećni smo što i ovu godinu, koja je bila izazovna za sve, završavamo uz njihovu podršku deci i mladima koji žive u kućama SOS Dečijeg sela Kraljevo i u našoj Zajednici mladih. To je sigurno prilika da ulepšamo dane praznika koji su pred nama - istakla je Vesna Mraković Jokanović, nacionalna direktorka SOS Dečija sela Srbija i direktorka SOS Dečijeg sela Kraljevo.

Kompanija Delez Srbija tradicionalno za korisnike Prihvatilišta za odrasla i stara lica, organizuje pripremu novogodišnjeg ručka. Shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, ove godine kompanija je obezbedila namirnice za spremanje praznične trpeze.

- Obradovalo nas je što i u ovo izazovno vreme postoje oni koji nas se sete i sa nama podele praznično raspoloženje i želje. Tradicionalna saradnja sa kompanijom Delez Srbija već prerasta u prijateljski topao odnos koji nam uvek unese radost u ove dane - kaže Nevenka Nikić Simatković, direktorka Prihvatilišta za odrasla i stara lica.

Prihvatilište za odrasla i stara lica, pružanjem smeštaja, hrane, zdravstvene zaštite i kulturno-zabavnih aktivnosti, trenutno zbrinjava lica koja nemaju uslove i sredstva za podmirivanje osnovnih životnih potreba.

 

Komentari (0)

Loading