Lifestyle

Noćni serum – moćno oružje protiv bora

Otkrivamo zbog čega je noću najbolje nanositi antiejdžing preparat, koje sve prednosti od toga dobijamo i posle koliko vremena, kao i koji sastojci su najdelotvorniji u borbi protiv znakova starenja

Noćni serum – moćno oružje protiv bora

Često znamo da se našalimo, kada je reč o nezi kože lica, kako kozmetički proizvodi ne znaju kada je dan, odnosno kada je noć. No, naša koža taj podatak i te kako zna. Činjenica je da je koža lica drugačije izložena spoljašnjim faktorima preko dana, kada na nju utiču vetar, hladnoća, sunčevi zraci i svi drugi spoljni faktori, dok je noć rezervisana za obnavljanje kože. Dok spavamo, naša koža uveliko radi na tome da sva oštećenja koja se tokom dana pojave na licu koriguje, a kako bi ta obnova bila što lakša i uspešnija, neophodno je podstaći je delotvornim proizvodima. Osim krema, na tržištu se odavno mogu pronaći serumi koji su usmereni na obnovu kože, a koji sadrže veći procenat aktivnih sastojaka i hranljivih materija koje su ciljano usmerene na neke specifične probleme kože.

Promo

 

Za ovo doba godine najdelotvorniji je noćni serum sa čistim retinolom, jer on veoma vidno koriguje sve znakove starenja kože – čak i duboke bore. Ukoliko u svoju „skincare” rutinu želite da uvedete proizvod s moćnim antiejdžing sastojkom, onda je prava odluka da kupite novi noćni serum brenda “L’Oréal Paris”, obogaćen superzvezdom svih aktivnih sastojaka – „Revitalift Derm Intensives Night Serum” sa čak 0,2 odsto čistog retinola. Nakon prve upotrebe seruma, primetićete da koža postaje mekša, jedra, hidrirana i glatka na dodir. Vremenom i uz redovnu upotrebu, moćni retinol u noćnom serumu umanjuje bore kod čak 100 odsto žena*. Sa čak tri puta više čistog retinola, „Revitalift Derm Intensives Night Serum” predstavlja delotvoran i intenzivan antiejdžing tretman koji ispravlja znakove starenja, čak i duboke bore. Posle mesec dana redovnog korišćenja primetićete da je tekstura kože poboljšana, dok posle četiri meseca možete očekivati da vam bore budu umanjene za 36 odsto**. Vašoj koži trebaće vremena da se navikne na ovaj sastojak i stoga je važno da se on uvodi postepeno, a preko dana je obavezna krema sa SPF faktorom.

 

* Klinička studija na 49 žena: kliničko ocenjivanje bora na licu posle 4 meseca

** Klinička studija na 22 ispitanika: kliničko ocenjivanje bora između obrva.

Komentari (0)

Loading