Promo

Doniraj i Daj snagu

Kampanja Daj snagu četvrtu godinu zaredom podržava i ohrabruje žene koje su uspešno prebrodile proces hemioterapije

Doniraj i Daj snagu

Autor: Babić

Izrada perika od prirodne kose za žene koje prolaze kroz hemioterapiju, jedan je od glavnih ciljeva kampanje Daj snagu, koja već četiri godine ističe važnost podrške i pruža direktnu pomoć ženama kojima je to potrebno. Zahvaljujući plemenitosti građana i građanki koji su učestvovali u dosadašnjim akcijama, napravljeno je više od 50 perika.

Tokom trajanja kampanje, pomoć ženama koje su u borbi protiv raka izgubile kosu, pružile su i brojne poznate i uticajne ličnosti – Jelena Gavrilović, Lena Kovačević, Milica Jevtić, Dunja Jovanić, Milan Maglov, Tamara Ćosić i mnogi drugi. Samoinicijativno, inspirisane kampanjom, kosu su donirale i pevačica Sara Jovanović, kao i Janka Budimir, fitnes instruktorka i influenserka.

Promo

 

Ženski centar Milica, koji brine o velikom broju korisnica, predano ulazi i u novi talas donacija uz očekivanja da će odziv ove godine biti još veći.

„Daj snagu su pokrenuli brend Pantene i naše udruženje, uz podršku kompanije Delez Srbija. Cilj je da se prikupe sredstva za izradu perika od prirodne kose, za sve žene koje su tokom hemioterapije izgubile svoju. Oni koji nisu u prilici da doniraju kosu, u najbližim Maxi, Mega Maxi, Tempo ili Shop&Go prodavnicama mogu kupiti bilo koji Pantene proizvod – čime se sredstva alociraju za izradu perika, dok je moguća i direktna uplata na namenski račun našeg Centra“, rekla je Vesna Bondžić i potom istakla važnost kontinuiteta ove kampanje.

Promo

 

„Ova kampanja je samo jedna od divnih stvari koju možemo da učinimo za njih. To je i jedan od načina da pokažemo ženama da nisu same, da postoji neko ko misli na njih i šalje im snagu kako bi izdržale i izašle kao pobednice“, zaključila je predsednica Udruženja.

Za izradu jedne perike potrebno je 250-400 grama kose, u zavisnosti od dužine i kvaliteta, dok minimalna dužina šišane kose mora iznositi 30 cm. Do sada je prikupljeno oko 100 kg kose, ali kada se u obzir uzmu sve pojedinosti za pravilnu izradu perika, te da je moguće iskoristiti samo dlaku koja je u potpunosti zdrava i pravilno ošišana, ovaj poziv je i dalje izrazito važan.

Podsećamo da je podršku moguće pružiti doniranjem kose, ali i kupovinom Pantene proizvoda u bilo kojoj prodavnici kompanije Delez, ili direktnom uplatom na žiro račun Ženskog centra Milica: 105-710528-20 AIK Banka.

Komentari (0)

Loading