Promo

Kamena ploča za pečenje za autentičan ukus pice, baš kao iz italijanske picerije

Od svog nastanka u Napolju pa sve do danas, pica je jedno od najomiljenijih jela u svetu. Upravo Italijani smatraju se kreatorima brojnih vrsta pica, ali su danas najpoznatije svakako ostale Margarita, Kaprićoza i Quattro Stagioni.

Kamena ploča za pečenje za autentičan ukus pice, baš kao iz italijanske picerije

Promo

Kako se priča o ovom jelu širila i kako su ga različiti narodi prisvajali došlo je do toga da danas picu možete jesti u bilo kom delu sveta.  Ipak, autentični ukus Italije dobićete u malim restoranima gde pored mirisa, muzike i slika, ambijent krasi velika kamena peć iz koje izlaze najčudesniji ukusi. 

Međutim, da li ste ikada probali da ovaj duh donesete u svoj dom? Koristili ste iste sastojke, racept najboljeg testa za picu, čak uskladili dobro italijansko vino, ali doživljaj nije bio kao u piceriji. Tajna ukusne pice nije u dobrim proporcijama brašna, vode i soli - tajna je u kamenoj podlozi na kojoj se peče testo.

Promo

 

Šta picu sa kamene ploče čini hrskavom?

Šamotna ploča ravnomerno zadržava toplotu, a sićušne pukotine tokom pečenja izvlače višak vode iz posebno vlažnih delova testa. Savršeno održava temepraturu i prilikom pečenja naduje testo što omogućava da vruć vazduh struji kroz picu. Tako je čini istovremeno i sočnom i hrskavom. 

Ono što daje poseban ukus pici, pri pečenju na kamenoj ploči, je vreme. Prosečna dužina pečenja je oko pet minuta, a varira od debljine testa. Zahvaljujući tako kratkom pečenju, sastojcima ostaje sačuvana aroma i sočnost.  

Promo

 

Ako želite da pica u vašoj kući bude istog ukusa kao u piceriji, nije vam potrebna ni velika kamena peć niti iskusni italijanski pica majstor. Potrebna vam je dobra šamotna ploča i rerna sa kojom savršeno funkcioniše. A upravo ovu kombinaciju nudi vam najnovija akcija kompanije Miele, gde uz kupovinu određenih Miele rerni, dobijate vaučer za kamenu ploču, a nakon jednostavne registracije i originalni Pizza set na vašoj adresu. Nakon toga, možete odmah krenuti sa pripremom, uz 10 originalnih recepata dostupnih na Miele aplikaciji, kao i naš recept kako spremiti zdravu i ukusnu picu.

Budite vrhunski pica majstor uz Miele rerne sa kamenom za pečenje!

O kompaniji MIELE: Miele je vodeći svetski proizvođač premijum kućnih aparata uključujući  aparate za kuvanje, pečenje kao i one za kuvanje na pari, rashladne uređaje, aparate za kafu, mašine za pranje posuđa i veša i proizvoda za negu podova. Ovaj asortiman je uvećan za mašine za pranje sudova i mašine za sušenje veša za komercijalnu upotrebu kao i za sredstva za dezinfekciju i sterilizaciju koja se primenjuju u medicinske i laboratorijske svrhe (Miele Professional). Kompanija Miele, osnovana 1899. godine, ima 8 proizvodnih pogona u Nemačkoj, kao i po jedan u Austriji, Češkoj, Kini, Rumuniji i Poljskoj. Njima se pridružuju dva postrojenja koja pripadaju kompaniji Steelco, italijanskoj podružnici kompanije Miele. Već četvrtu generaciju nalazi se u porodičnom vlasništvu i zapošljava radnu  oko 20.100 zaposlenih, od kojih 11.200 u Nemačkoj. Kroz sopstveni lanac prodajnih mesta i distributersku mrežu u gotovo 100 zemalja, brend je rasprostranjen širom sveta. Sedište kompanije se nalazi u Gütersloh/Westphalia, u Nemačkoj.

 

 

Komentari (0)

Loading