Lifestyle

Saveti za prolećno odlaganje garderobe

Pomalo se svi naježimo na reč „promena“. Kao da nas gura iz nekog komfora u koji smo se ušuškali. Međutim, kada se ta promena odnosi na prelazak iz zime u proleće, prelazak iz debele jakne u majicu u kombinaciji sa naočarama za sunce, to je već promena koju smo svi jedva dočekali!

Saveti za prolećno odlaganje garderobe

Donosi nam pozitivnu energiju, a samim tim imamo i više motivacije za sve obaveze koje nas čekaju na poslu, ali i kod kuće. Kako, kada se bavimo prolećnim generalnim čišćenjem, zalazimo u sve kutke doma, kada je u pitanju spavaća soba, pored čišćenja i brisanja svih površina, od plafona, pa sve do poda, veoma je važno i da se fokusiramo na garderober, a s obzirom na to da je idealno vreme da odložim zimske i u prvi plan istaknemo letnje „krpice“, dajemo vam i nekoliko saveta kako da imate sređen ormar, kao i uredno spakovane i mirišljave stvari.

Levo majica, desno šal

Iako sređivanje garderobera često zna da oduzme više vremena nego što obično planiramo, uvek je dobro služiti se malim trikovima kako bi se postigli veliki rezultati. Za početak, jedan od korisnih koraka je da na jednu gomilu stavite zimske, a na drugu letnje stvari. Iako ste verovatno još početkom prethodne sezone ovo isto uradili kako biste se bolje snalazili u sopstvenom modnom kutku, definitivno nema sumnje da su se u međuvremenu neke stvarčice izmešale i „završile“ tamo gde im nije mesto. 

Nekim stvarima je ipak mesto u prošlosti

Svako od nas u ormaru ima bar nekoliko stvari koje nije obukao mesecima ili čak godinama. Bez obzira na to da li smo neke pantalone čuvali za srećan budući period bez kilograma viška ili smo jednostavno emotivno vezani za haljinu sa mature, vreme je da krcate ormare rasteretimo tako što ćemo iz njih izbaciti sve ono što nam nije potrebno. Čišćenjem ormara i selektovanjem garderobe koju zaista nosimo od one u kojoj nas niko nikada nije video, odličan je početak za stvaranje novog prostora za neke buduće krpice koje ćemo zasigurno vrlo brzo kupiti. 

Dezinfikujte površine unutar ormara

Nakon što sva garderoba bude van polica ormara, a pre njihovog vraćanja u isti, ne smete propustiti proces dezinfikovanja i brisanja svih površina na kojima se tokom godine nalazi vaša odeća. Iako uvek zatvorene, na policama se često skuplja prašina, pa je odlično rešenje da s vremena na vreme ulepšate unutrašnji ambijent garderobera. 

Osvežite svoju garderobu

Pre nego što dođe vreme za pakovanje i ponovno vraćanje odeće u ormar, odlična ideja je da je osvežite tako što ćete je oprati na programima prilagođenim za to, a u ovoj „akciji“ vam mogu pomoći Samsung mašine za pranje veša, sušenje veša kao i kombinovane mašine. Ove mašine se, pored modernog dizajna, ističu i fenomenalnim karakteristikama koje podrazumevaju Eco friendly tehnologije. Za početak, kako korišćenje tople vode tokom ciklusa pranja troši značajnu količinu energije (75% energije potrebne tokom ciklusa toplog pranja koristi se samo za zagrevanje vode), da biste smanjili količinu energije koja se koristi za veš, odlično rešenje je da se odlučite za hladno pranje ili druge postavke za pranje na optimalnoj temperaturi. Sa Samsung EcoBubble™ tehnologijom ne morate da brinete da će hladnije pranje rezultirati manje efikasnim čišćenjem. Čak i pri hladnom pranju od 15°C, ova tehnologija će i dalje efikasno rastvoriti deterdžent i mešati ga sa vazduhom i vodom kako bi se stvorili mehurići koji temeljno prodiru u odeću koja uklanja čak i najteže mrlje. EcoBubble™ obezbeđuje poboljšano prodiranje u tkaninu i stopu uklanjanja prljavštine od 24%, a takođe će se pobrinuti za vašu odeću, zahvaljujući stopi poboljšanja performansi nege odeće od 45,5%.

Još jedna odlična karakteristika zbog koje ćete biti zahvalni ovim mašinama jeste Samsung QuickDrive™ Q-Drum, koja skraćuje vreme ciklusa pranja do 50%, a uz to i potrošnju energije za 20% bez ikakvog kompromisa u pogledu performansi čišćenja. Takođe, jedinstveni QuickDrive™ Q-Drum koristi glavni bubanj i pozadinu koji se rotiraju nezavisno kako bi se obezbedilo da se odeća dinamički kreće bez oštećenja omiljenih tkanina. 

Sa Samsung QuickDrive™ mašinom za pranje veša i dugmeta Super Speed možete u potpunosti da operete sav veš za samo 39 minuta. Ovo dugme koristi Speed Spray tehnologiju koja ispušta snažne mlazove vode kako bi efikasno uklonila ostatke deterdženta i skratila vreme pranja, pa ćete sebi uštedeti dosta vremena. 

Samsung proizvodi za mašine za pranje i sušenje su dizajnirani za dugotrajnu upotrebu, dolaze sa vodećim garancijama preko kojih je moguće osigurati čak 5 godina garancije na Samsung kućne uređaje, tako da korisnici mogu biti sigurni da su njihove odluke o kupovini uređaja najbolje kako za sređen garderober, tako i za životnu sredinu.

Garancije za Samsung mašine za pranje, sušenje veša i kombinovane mašine za veš omogućena je za uređaje kupljenje isključivo u periodu od 01. februara 2022. do 31. decembra 2022, a za ostvarivanje prava na promociju potrebno je detalje o kupljenom uređaju registrovati online na adresi samsung5godinagarancije.rs najkasnije u roku od 30 dana nakon kupovine. Više informacija dostupno je na: https://www.samsung.com/rs/offer/5yw-wg-promo-2022/

 

Komentari (0)

Loading