Lifestyle

Intervju Miroslava Damjanović: Moji snovi se ostvaruju!

Vlasnica medijske platforme “Buro.” otkriva s kakvim se izazovima suočava kako bi njen portal ostao dosledan vrednostima koje promoviše, koliko je važno imati balans u svemu i kako naći vreme za sebe

Intervju Miroslava Damjanović: Moji snovi se ostvaruju!

Kada smo ovog leta imali priliku da saznamo da je medijska platforma “Buro.” proslavila treći rođendan u Srbiji, nismo ni slutili da iza portala koji svi ljubitelji mode vole i poštuju stoji jedna mlada žena – Miroslava Damjanović. Vlasnica medijske platforme s velikom pažnjom organizovala je gala proslavu u prostoru kule Nebojša, zadavši pravi domaći zadatak svima koji organizuju slične događaje.

U zanimljivoj i ekskluzivnoj scenografiji Miroslava i njen tim okupili su 150 zvanica iz javnog života i biznis sfere, a lepa vlasnica zadivila je sve govorom kojim se obratila gostima na početku slavlja. Neobična i sjajna dekoracija, ekskluzivno posluženje i program spektakularne večeri prepričavali su se danima u prestonici Srbije, a “Buro.” je treći put uspeo da originalnim idejama organizacije slavlja zadivi sve prisutne. Kako Miroslava naglašava, za organizaciju i veliku podršku zahvalna je “New Media” timu i Aleksandri Radujko.

Monika Pavlović

 

Miroslava, koja u Beogradu živi sa suprugom Dejanom i dvoje dece, Petrom i Balšom, posle više od decenije života u Aziji, u Seulu i Pekingu, osvojila nas je na prvi pogled ljubaznošću, skromnošću i sjajnim manirima. S njom smo razgovarali o medijskoj platformi čija je vlasnica, ali i o porodici, slobodnom vremenu i planovima za budućnost. 

Kako je došlo do toga da postanete vlasnica popularnog modnog portala BURO?

- Od samog osnivanja koncepta BURO. u Rusiji, znala sam da je to nešto što želim. Pratila sam njihov rad i čekala trenutak kada zbog svojih životnih okolnosti mogu da apliciram za licencu. Bio je to naporan put, od trenutka kad smo stupili u kontakt do finalnog odobrenja prošlo je godinu dana, jer su uslovi za dobijanje licence vrlo zahtevni. Strpljivo sam čekala sigurna u sebe i svoj tim, i dan-danas se sećam tog poziva – kada nam je stiglo zeleno svetlo – ostvario se moj san!

Čime ste se bavili ranije i gde ste sve živeli?

- Više od deset godina života provela sam u Aziji. Od toga, deset godina mi je baza bio Seul, a dve godine sam živela u Pekingu i naposletku godinu dana u Hongkongu. Porodica je bila moj fokus tokom tog perioda, odgajala sam decu, bodrila supruga, ali sam u sebi uvek imala želju da razvijem svoje biznis želje i ostvarim neke svoje ciljeve. Zbog toga sam odlučila da s porodicom otvorim boutique hotel u Kotoru (gradu odakle potičem). Enterijer hotela je delo Elene Karaman Karić i dalje privlači pažnju gostiju. To je bio moj prvi poslovni poduhvat, a zatim sam se preorijentisala na medije.

Monika Pavlović

Da li vas je oduvek privlačila moda i da li ste maštali o tome da vaš posao bude vezan za svetsku modnu industriju?

- Kako kažu moji prijatelji iz detinjstva, uvek sam imala istančan stil, koji se nadogradio tokom mog boravka u Aziji. Moda je i bila i ostala moja okupacija. Sanjala sam velike snove, svoj posao sam zamisljala baš ovako kako sada izgleda. Sedeti na "Chanel” reviji u Parizu za vreme “Nedelje mode” zaista je neopisiv osećaj, raditi editorijal za istu kuću takođe je san koji mi se ostvario. Moram da naglasim da smo mi jedini onlajn portal koji je dobio to poverenje i čast da napravi editorijal za “Chanel”. Na tome su radili timovi iz BURO. redakcija u Srbiji i Hrvatskoj, koji posluju u sklopu naše kompanije.

Kako se osećate, budući da je pod vašom palicom brend koji je poznat u regionu, da li je odgovornost velika?

- Kao i u svakom poslu, tako i u mom postoji velika odgovornost, ali i trud. Najlepši osećaj je kada pored odgovornosti osetite veliku dozu adrenalina koja vas vuče i tera da budete sve bolji. Ovaj posao je zaista takav i uživam u tome!

Kako biste sebe opisali, koja su sve vaša interesovanja?

- Za sebe mislim da sam prirodna i stabilna žena. Neko ko čvrsto stoji na zemlji, ali opet ima dozu lude hrabrosti da se upusti u određene stvari. Moja interesovanja prati životna svakodnevica, ne bih mogla bez svoje porodice i prijatelja. Mogla bih reći da su mi interesovanja razna i uvek idu mašti na volju, ali sa ciljem ispunjenja. Na kraju dana sam vrlo praktična.

Monika Pavlović

 

Kao udata žena i majka dvoje dece, pronalazite li balans između posla, porodice i brige o sebi?

- Da, to je najlepša uloga u životu. Balans je veoma važan, i zato je tu moj poslovni tim bez koga ne bih mogla. Bilo je tu i uspona i padova, ali na kraju dana važno je imati lojalne ljude koji su tu kada se svetla pogase. Veoma sam ponosna na svoj tim i zahvalna na svemu što rade za portal i našu malu porodicu.

Koliko je važno pronaći optimalnu dozu vremena koju posvećujete sebi i šta tada najviše volite da radite?

- Svaka žena treba da izdvoji bar sat vremena u toku dana za sebe kako bi bila dobra i sebi i drugima. Za mene su žene veoma važna karika i mogla bih slobodno reći i vrat svakog društva. Volim da treniram sa svojim drugaricama, u parku ili teretani, zavisi od vremenskih uslova. Da odem na ručak ili večeru sa svojim kumama i prijateljicama, ali volim i kada se okupimo kod mene i smejemo se toliko glasno da zaboravimo da deca spavaju (smeh). Tu su i naša ženska putovanja koja su neprocenjiva.

Monika Pavlović

 

Kako biste voleli da se vaš portal razvija u budućnosti, koji su vaši ciljevi?

- Vrlo sam zadovoljna u kom pravcu ide naš portal, ne bih ja tu puno menjala, mi imamo svoj pečat koji ostavljamo i sigurno ćemo ostati dosledni tome, ali nastojaćemo da odemo korak ispred, što mislim i da radimo. I zato bih opet zahvalila svom timu za koji mislim da je najbolji u regionu, to važi i za moj tim u Zagrebu.

Primetno je da podržavate na vašem portalu rad mladih i talentovanih domaćih dizajnera. Šta mislite o srpskoj modi i modnim kreatorima?

- To je jedna od najbitnijih stvari u BURO. kodu, podržavanje mladih, otkrivanje novih talenata i snažan fokus na lokalnoj sceni. Tu smo da im damo vetar u leđa i da podržimo sve njihove napore. Uživam u domaćoj sceni i često i vrlo rado nosim modele naših dizajnera, a posebno zadovoljstvo mi je da to činim na manifestacijama u inostranstvu.

Komentari (0)

Loading