Lifestyle

Održano prvo regionalno takmičenje barmena u pravljenju koktela „Schweppes Mixology“

Beograd, ponedeljak 22.05.2023. - Iskustvo, istančan ukus i kreativnost ukrstilo je 26 barmena iz Srbije, Crne Gore i Makedonije, na finalnoj večeri takmičenja „Schweppes Mixology, kokteli sa karakterom“

Održano prvo regionalno takmičenje barmena u pravljenju koktela „Schweppes Mixology“

Promo

 
Zadatak takmičara bio je jednostavan - kreirati ukusan i jedinstven koktel uz obavezno korišćenje nekog od ukusa poznatog brenda penušavih pića Schweppes - Bitter Lemon, Tonic Water, Tangerine, ili Pink Mixer Style.
 

Promo

 

Promo

 
 
Titulu najboljeg koktel majstora odnela je Teodora Nikolikj iz Makedonije, čije je piće pod nazivom Crimson imalo prefinjen ukus u kombinaciji sa Schweppes Pink Mixer Style i različitim aromama home made sirupa, praha od brusnice i čipsa od brusnice. Drugo mesto u kreiranju koktela koji pravi razliku ponela je Anja Jurić, dok je treće mesto zauzeo Vanja Golovski.
 

Promo

 
 
Nakon četiri godine takmičenja kroz koji je prošlo više od 200 barmena iz Srbije, ove godine „Schweppes Mixology“ je poprimio regionalan karakter, a za mesto najboljeg koktel majstora borili su se barmeni iz svih krajeva zemalja učesnica.
“Srećni smo i ponosni što je sada već tradicionalno takmičenje postalo regionalno, a takođe je veliko zadovoljstvo videti da se iz godine u godinu sve više barmena prijavljuje da bude deo naše priče. Krenuli smo sa 15 barmena prve godine, dok smo ih u ovogodišnjem takmičenju imali preko 100. Trudimo se da konstantno unapređujemo HoReCa zajednicu, a ovo takmičenje je lep pokazatelj zajedničkog rada koktel majstora i Coca-Cola sistema”, izjavila je Aleksandra Todorović ispred kompanije Coca-Cola. 
 

Promo

 
Pobednica ovogodišnjeg takmičenja Teodora Nikolikj je istakla da Schweppes Mixology za nju predstavlja mogućnost za kreiranje i prostor za napredovanje i dodala da joj je posebna čast što je kao predstavnik Makedonije zauzela prvo mesto na finalnom takmičenju u Beogradu.  

Promo

 
 
Troje najboljih barmena osvojili su put u “Rome bar show 2023”, luksuzan Schweppes set za koktele i imaće posebnu čast da njihovi kokteli budu uvršteni u top 50 HoReCa objekata u Srbiji.

Promo

 
 

Komentari (0)

Loading