Story Café

Nikolija Jovanović: Relja je veoma brižljiv prema nama

Autor: | 23/08/2017

Nikolija Jovanović: Relja je veoma brižljiv prema nama

Pevačica govori o novoj ulozi u kojoj se našla, načinima na koje ju je majčinstvo promenilo, novim pogledima na svet i prioritetima, otkriva kako se njen partner snalazi u ulozi oca i kakva je Rea beba

Pored obaveza majke desetomesečne ćerke Ree, pevačice koja je nedavno izdala novi singl "Loš momak“ i svakog vikenda puni diskoteke i pravi odličnu atmosferu, Nikolija Jovanović (27) pojavila se na jednom događaju i izgledala je bolje nego ikada. Nosila je trenerku i teksas jaknu koja dozvoljava da vidimo njen besprekoran stomak i uverimo se da je nenadmašna kada je u pitanju sportski život, uprkos tome što je morala da svoje navike prilagodi ćerkinim.

– Bogu hvala, nemam teškoća s kilogramima i to nekako ide samo od sebe. Za to su zaslužni genetika, metabolizam, a naravno i treninzi, jer vežbam dva-tri puta nedeljno, ne više od toga, ali stvarno sam redovna i ne pravim pauze. Ako sam na moru, plivam, a kod kuće idem u teretanu. Nije bitno da li radim jogu ili vozim bicikl, hodam, planinarim, ali važno mi je da sam aktivna – otkriva pevačica koja neguje svoju ljubav prema sportu i takođe je "Nike" brend ambasador.

Za jednu novopečenu majku ona mnogo radi i stalno je u pokretu, ali ističe da je dugo razmišljala da li da se ponovo posveti obavezama.

– Daleko od toga da je odluka o vraćanju na posao bila laka, ali ne mislim da Rea mnogo trpi jer je ovaj posao zaista fleksibilan. Moje današnje obaveze trajale su ukupno sat i po vremena, dok neke majke moraju da budu po osam sati u kancelariji ili na nekom drugom radnom mestu. Pritom, mi radimo samo vikendom, a kod kuće smo preko cele nedelje. Posao muzičara zahvalan je u tom smislu, ali nemamo taj komfor da se povučemo na duže jer nisam sigurna šta bi nas sačekalo kada se vratimo – ističe vitka pevačica.

Motiv da se što pre posveti obavezama leži u iskonskoj potrebi koja se u njoj rodila i potpuno je promenila.

– Sada razmišljam o Reinoj budućnosti i o tome da obezbedim sve što treba za nju. Stalo mi je da ona bude zdrava, srećna, podmirena. Možda je još uvek rano da mislim o njenom odrastanju i školovanju, ali moram se postarati da ima sve što joj je potrebno – kaže muzička zvezda.

Pitali smo je da li je majčinstvo u njoj probudilo i neke strahove.

– Na sve se navikavam u hodu, ali nemam neki poseban strah. Plašila sam se ja svačega. Sa 12 sam mislila da ću da umrem sa 20 i da nema života posle tog doba, onda sa 20 godina vidim neku devojku da dobro izgleda sa 30 i pomislim kako ipak ni to godište nije toliko strašno (smeh). Menjam svoje granice. Međutim, lepota koju dete donese veća je od bilo kakvih glupih strahova. Pogotovo ako imate tu privilegiju da se dobro organizujete privatno i poslovno. Tada je lakše da ne osetite neke loše strane, ako ih ima uopšte – iskrena je Nikolija.

Relja sve gleda drugačije i hrabrije ili mora da bude takav, jer je muško i glava porodice, pa neko mora da bude stabilan

Pevačica je nova osoba otkako je rodila ćerku, a prioriteti su joj se drastično promenili.

– Majčinstvo ne može da se opiše rečima. Sve dobija neki drugi smisao. Borite se i plašite se, živite za nekog drugog više nego za sebe i menja se čitava percepcija života koju imate – priznaje Nikolija i primećuje koliko joj je bitna podrška partnera Relje za koga je iskustvo roditeljstva podjednako novo kao i za nju.

– Na Relju je sve ovo uticalo pozitivno. Brižljiv je, a ja sam definitivno plašljivija od njega. On sve gleda drugačije i hrabrije ili to mora da bude jer je muško i glava porodice, pa neko mora da bude stabilan – kaže nam pevačica.

Dodaje da i njena majka, Vesna Zmijanac, pomaže baš onoliko koliko treba jedna baka i da im je takva pomoć najdraža. Međutim, za nju kao majku nema zime i tvrdi da se već navikla na sve.

– Imam utisak kao da već sto godina imam Reu, a ne deset meseci. Kao da je ceo život tu. Sve je, samo nije mirna. Ali dobro, živo je dete. Lepo spava noću, ali dok dođe do toga da je uspavamo, to je čitav proces. Baš ima energije – priča pevačica.

Nedavno su bili na zajedničkom odmoru u Atini i to je bila prva prilika da letovanje provedu sa svojom mezimicom, ali kada su vrućine postale previše opterećujuće, Rea je otišla s bakom na Bukulju, dok su mama i tata iskoristili još nekoliko sunčanih dana samo za sebe. Ako im planovi to budu dozvolili, porodica će se otisnuti u novu avanturu već negde u septembru.