Story Café

Milica Dabović: Radujem se što ću sebi roditi dečaka koji će me voleti najviše na svetu

Milica Dabović: Radujem se što ću sebi roditi dečaka koji će me voleti najviše na svetu

Medalja na Olimpijskim igrama, javno priznanje da trpi fizičko nasilje emotivnog partnera, nova ljubav, opraštanje od profesionalne karijere i trudnoća – tako ukratko izgleda život slavne košarkašice Milice Dabović (35) u poslednjih godinu dana. Nakon što je donela mnogo važnih životnih odluka, pretrpela ličnu dramu i medijsku golgotu, ova trofejima ovenčana sportistkinja ponovo živi svoju bajku i s nestrpljenjem iščekuje decembar kada će na svet doneti dečaka kome će dati ime Stefan. Sreću i radost zbog trudnoće svakodnevno deli sa članovima svoje porodice, a naročito sa sestrama Jelicom i Anom, koje su konstantno uz nju, dok podršku partnera dobija u meri koja joj je potrebna. Poznata kao osoba koja ne robuje standardima, Milica i partnerstvo živi na sebi svojstven način. Ostala je u drugom stanju već nakon dva meseca veze, ne planira brak sa emotivnim partnerom Vukom koji živi i radi u Beču, a odluku da li će deliti istu adresu nakon njenog porođaja i hoće li se skućiti u Austriji ili Srbiji još nisu doneli. U slučaju naše sagovornice, samo su dve stvari sigurne – odlučna je u nameri da bude dobra majka i da ponovo počne profesionalno da se bavi košarkom nakon porođaja. U prvom otvorenom intervjuu nakon što je saznala da je trudna, Dabovićeva je za "Story" otkrila sve svoje planove, strepnje i lekcije koje je naučila tokom turbulentnog životnog perioda.

Kakav je bio vaš prvobitni osećaj kada ste saznali da ste u blagoslovenom stanju?

– U prvi mah osetila sam se neobično i moram priznati da mi je odmah kroz glavu prošla misao kako ću izgledati sa stomakom, ali već sledećeg trenutka obuzela me je neverovatna sreća koju nikada ranije nisam osetila. Mislim da je vrhunac života svake devojke da postane majka, a to je nešto o čemu sam ja oduvek sanjala - ispričala je Milica i otkrila kako je maštala da dobije devojčicu.

- Kada sam ostala trudna, maštala sam o tome da dobijem ćerku s kojom ću se istovetno oblačiti i kojoj ću plesti kikice, a sada se radujem što ću sebi roditi dečaka koji će me voleti najviše na svetu - bila je iskrena buduća mama koja je za "Story" objasnila i kakav odnos ima sa partnerom Vukom.

- Naša veza nije tipična i mnoge stvari u našem odnosu jesu neobične. Pre svega, on većinu vremena nije sa mnom jer mnogo radi, i to u Beču, a često je i na poslovnim putovanjima. I pored toga, činjenica da čekamo dete jeste nas zbližila - rekla je košarkašica i dodala:

- Trudim se da Vuka bespotrebno ne opterećujem sitnim problemima, pa recimo, nisam žena koja će ga odmah zvati ako je zaboli stomak. Uključen je onoliko koliko treba i koliko mu ja dozvolim.

Ostatak emotivne priče pronađite u novom broju magazina “Story” koji je u prodaji do 5. septembra