Story Café

Aleksandra Bursać otvara vrata svog bajkovitog potkrovlja u kojem uživa sa novim dečkom Zoranom (foto)

Autor: | 05/10/2017

Aleksandra Bursać otvara vrata svog bajkovitog potkrovlja u kojem uživa sa novim dečkom Zoranom (foto)

Poznata pevačica otvorila je vrata renoviranog kutka u Zemunu, gde ovih dana najviše vremena provodi sa svojim novim dečkom Zoranom, sa kojim je u šestomesečnoj vezi, i otvoreno govori o njihovoj ljubavi i o tome zbog čega smatra da je on konačno onaj pravi

Talentovana pevačica Aleksandra Bursać (29) koju je, kao i mnoge druge, proslavio šou-program "Zvezde Granda“, rođena je Beograđanka. To neretko ume da iznenadi one koji sudeći po njenoj ponekad temperamentoj naravi odmah pretpostavljaju da je odrastala negde na jugu Srbije. Mada to nije slučaj, ona ima i nomadskog staža, pa je u mladosti često menjala domove da bi se, najzad, skrasila u kući u Zemunu, u kojoj živi već deset godina. Da budemo precizniji, Aleksandra stanuje na spratu porodične kuće koji pripada samo njoj, dok u prizemlju žive njena majka Dušica i očuh Vlado, pa ova simpatična plavuša kombinuje porodično vreme sa onim koji posvećuje samo sebi kad god poželi. Nedavno je svoj stan renovirala po svom ukusu i kreirala savršen mali raj u potkrovlju, u kom uživa sa svojim novim dečkom Zoranom Uglješićem (29) koji, premda nije zvanično na ovoj adresi, često pravi društvo svojoj devojci. Najviše vole da provode vreme u dnevnom boravku i planiraju da unesu još neke sitne adaptacije, poput lejzibegova sa kojih će igrati "PES“, što je Zoranova ali i njena omiljena zanimacija.

Mada je domove nekada češće menjala, kaže da se detinjstva seća u najboljem svetlu, uprkos teškim trenucima koje je njena porodica proživela. Kada je imala samo dve i po godine, njen otac poginuo je na ratištu u vojnoj akciji "Oluja“, a majka se nakon nekog vremena našla uz drugog muškarca. Kako se ta ljubav nije završila najsrećnije, dve godine su ona, Aleksandra i njena mlađa sestra Milica provele u sigurnoj kući.

– Imala sam prelepo detinjstvo, ako izuzmemo ružne stvari koje su se dogodile, jer mama se trudila da sestri i meni omogući sve i da taj period za nas bude bezbrižan. Bila sam srećna, pružila nam je ljubav, kao i naši ujaci i svi koji su bili oko nas. Mama je morala da radi za dvoje i da pruži ljubav za dvoje, početak je bio veoma težak, ali ona se postarala da nikada ne oskudevamo. Naš boravak u sigurnoj kući bio je predivan. Za mene je to prelepa uspomena, jer smo sestra i ja bile okružene mnoštvom dece i njihovih majki – iskrena je Aleksandra i dodaje da je majka uvek bila nasmejana pred njima, te da bi je svako veče uspavljivala starogradskim pesmama, nikako dečjim uspavankama.

Danas, kako je starija, sve više shvata koliko joj otac nedostaje.

– Što si stariji, sve više shvataš težinu nekih životnih momenata. Moj otac nedostaje mi sve više i često shvatam kakve su posledice njegovog odsustva. Međutim, očuh Vlada nadomestio je dosta toga. Ne mogu reći da mi je kao otac, ali uvek se trudio da nam bude zaštitnik. Ipak, otac nedostaje i uvek će biti tako, a kada sam bila mlađa, to nisam toliko shvatala. Volela bih da je živ da može da vidi sve moje uspehe – setno govori Aleksandra, a zatim opisuje odnos koji danas ima sa svojim očuhom.

– Vlada i ja odlično se slažemo iako je u mom detinjstvu bilo i težih momenata i postojao je taj period prilagođavanja. Umela sam da budem katastrofa, a umeo je i on. Često nije znao da izađe na kraj s mojim ponašanjem. Imala sam detinjaste ispade i glupe fore, pa nije bilo lako sa mnom. Ja sam dobra i ne pravim ozbiljne probleme, ali ako me neko čačka, umela sam da odgovorim, a on me je često čačkao bez razloga ili je to možda radio namerno da bi me testirao. To se sve promenilo kada sam odrasla i danas smo zaista u sjajnim odnosima.

S tri godine, Aleksandra biva uvrštena u hor "Kolibri“, a posle nekoliko godina konstatuju da je apsolutni sluhista, ali to nije bilo dovoljno da bi odmah znala kako će biti pevačica.

– Išla sam u srednju školu s Marinom Visković i još od tada smo veoma dobre drugarice. Kada smo imale 16 godina, jednom prilikom pitala me je hoću li da je zamenim u nekom kafiću u kojem peva s bendom. Dugo me je nagovarala, ali na kraju sam pristala i počela da nastupam. Posle nam se priključio i Adil i dugo smo radili zajedno. Mama se nije bunila i podržala me je u želji da se time bavim – seća se pevačica i kaže da je sve do tog trenutka mislila da će biti psiholog. Muzika joj je oduvek bila u krvi, ali pretpostavljala je da će svoj talenat izraziti na violini, koju je veoma volela.

Danas se ne kaje zbog svog životnog puta i zadovoljna je karijerom koju gradi. Javnosti je poznata kao fina devojka, a njoj je to kompliment, i to ne vidi kao hendikep za jednu estradnu ličnost.

– U poslednje vreme često mi govore da sam normalna i da je to retkost, i to mi više znači nego kada čujem da sam lepa. Žao mi je što je normalnost danas postala "nenormalna“ i treba samo da sačekamo da prođu ova luda vremena jer sam sigurna da će se ponovo vratiti vreme u kojem se cene prave vrednosti. Ovo se pretvara u jedno veliko ludilo i mora da se zaustavi kad-tad – kaže umetnica.

Aleksandra je nakon dužeg perioda čekanja pronašla svog dečka iz snova, pa je ovih dana u javnosti aktuelna zbog romanse sa Zoranom, na kojoj joj zavide mnoge devojke. On je dečko van krugova poznatih, radi u jednoj privatnoj firmi, trenira kik-boks a svojevremeno se bavio i fudbalom, pa su razlozi za ljubomoru devojaka očigledni.

– Dugo sam čekala da se pojavi onaj pravi. Nisam želela da bilo šta započinjem s nekim ko mi ne odgovara, a jedan mali gest ili pogrešna reč kod mene su dovoljni da mi se neko ne svidi. Takva sam. Mislim da sam toliko oprezna jer sam ranije bila impulsivna i to mi se obilo o glavu, pa danas pažljivo sagledam sve okolnosti pre nego što se upustim u vezu. Osoba sam koja uči na svojim greškama – iskrena je Aleksandra, ali u Zoranu je pronašla sve ono što kod drugih nije uspevala.

– Zoran je srčan i drugačiji od momaka s kojima sam ranije bila. Prvog dana kada sam ga videla, znala sam da je to ono pravo, a takvu energiju ranije nisam osetila. Nisam osoba koja se tako lako zaljubljuje i pušta nekoga prebrzo u svoj život, ali on mi je odmah "legao“. On je neko ko se držao sjajno i onda kada mu nije bilo ni do čega. Mada je bitan i izgled, posebno me je privuklo što je dobar čovek. Takođe, odličan je kuvar. Tu sam malo lošija od njega, mada je nemoguće porediti se s njim – smeje se Aleksandra i otkriva kako su se njih dvoje upoznali.

– Odavno se znamo preko jedne zajedničke drugarice, ali dugo sam ga doživljavala kao velikog ženskaroša i nisam ga uzimala za ozbiljno. Prošlo je skoro deset godina od našeg poznanstva. Onda je on počeo stidljivo da šalje porukice na Fejsbuku. Kada mi je poslao prvu poruku, u tom momentu slučajno sam bila onlajn i otvorila sam tu poruku. Bilo mi je glupo da ništa ne odgovorim, iako u principu nisam odgovarala momcima na poruke. Ne volim to na taj način, ali on je imao sreće. Tokom tog našeg dopisivanja videla sam da je dečko normalan i da u njemu ima mnogo dobrote.

Danas su u vezi šest meseci i već su stigli da se dobro upoznaju, pa pevačica kaže da znaju jedno o drugom više nego što neki parovi nauče za godinu dana. Dok je on bolji kuvar, ona je nežnija i romantičnija duša.

– U početku je bio romantičan, a sada se malo ulenjio (smeh). Nekada se stalno pojavljivao s ružama, a sada se razmazio. Ja sam romantičnija, ali shvatila sam da bih ga nekim velikim gestovima samo zbunila jer je on pravi bokser i drugačije doživljava te stvari. Nije tip koji juri za materijalnim i to mu ne znači mnogo. Romantika je kada zajedno uživamo u stvarima koje volimo – kaže pevačica.

Kao neko ko ne želi da bude deo javne scene, Zoran za sada neće da se fotografiše za novine, ali slava njegove devojke nimalo mu ne smeta, čak je svakodnevno savetuje u vezi s poslovnim potezima.

– Čim me je upoznao, otklonio je sve predrasude koje je imao. Na prvu loptu stekao je utisak da sam malo "tetkasta“, ali kada me je bolje upoznao, video je da baš i nisam takva, već da sam i ja malo "udarena u glavu“ i "netačna“. Kaže da sam brzopleta i da verujem svima, da svi hoće da me prevare. On ima životno iskustvo i savetuje me u vezi sa oblačenjem, pesmama. Uopšte nije ljubomoran, štaviše, kaže mi da se malo opustim i obučem nešto slobodnije i seksepilnije iako ja nisam takva – otkriva umetnica i kaže da, kao što on nema ništa protiv toga što je ona na sceni, za nju je odlično što je on nepoznat javnosti.

– On je jedno neiskvareno "čeljade“ i drago mi je što ne pripada toj žabokrečini – odsečna je Bursaćeva.

Mada se njena mlađa sestra Milica nedavno udala, kaže da je za nju još rano. Naredni korak u odnosu sa Zoranom bio bi zajednički život, ali idu korak po korak.

– Familija i kolege počinju da me pitaju kada ću se udati iako ja smatram da još nije vreme za to. Zoran je upoznao moju porodicu i nije imao problema s njima, ume da uspostavi komunikaciju i nema tremu. Nije im podilazio i sve što misli kaže, nekad čak i pretera – smatra Aleksandra, a na pitanje šta je njega najviše privuklo kod nje, odgovara da se zaljubio u njene oči iz kojih se vidi dobra duša.