Story Café

Anabela Atijas o Luninoj vezi: Mislim da je Sloba muškarac njenih snova

Anabela Atijas o Luninoj vezi: Mislim da je Sloba muškarac njenih snova

Poznata pevačica otkriva kako se nosi sa činjenicom da su pojedinci stavili njenu ćerku na stub srama zbog ljubavi koja joj se dogodila u rijalitiju, tvrdi da potpuno podržava svaki njen korak i da je spas našla u knjigama iz oblasti psihologije

Kao glavne zvezde prve sezone rijaliti šou-programa "Zadruga" već na samom početku izdvojili su se modna blogerka Luna Đogani (21) i pevač Slobodan Radanović (26). Ljubav između ćerke Anabele Atijas (42) i Gagija Đoganija (45) i nekadašnjeg učesnika takmičenja “Pinkove zvezde” izazvala je oprečna mišljenja kako među drugim učesnicima rijalitija televizije Pink, tako i među publikom. I dok većina smatra da je njihova veza najbolji dokaz da ne postoji prepreka kada se između dvoje ljudi rode iskrene emocije, drugi je ne odobravaju jer je popularni Sloba u braku sa Kristinom Kockar.

A post shared by Anabela Atijas (@anabelci) on Oct 22, 2017 at 9:17am PDT

Čitavu tu priču najpažljivije prate roditelji dvoje učesnika, a majka mlade blogerke, pevačica Anabela Atijas, bez dlake na jeziku otkrila nam je kroz kakve je sve psihološke lomove prolazila dok je na televiziji gledala patnje svoje ćerke, na koji način gleda na odnos svoje mezimice s mladim pevačem i šta je iz ovog iskustva naučila o Luni, ali i o sebi.

Koje savete ste dali Luni pre ulaska u "Zadrugu", pre svega kao majka, a potom i kao osoba koja je učestovala u rialitiju?

– Veoma je nezahvalno davati savete jer uvek govorite iz svoje perspektive. Da budem potpuno iskrena, ni ja nisam slušala savete svoje majke. Svi smo mi došli na ovaj svet da prođemo kroz različita iskustva i da naučimo svoje lekcije. Ovo je i za mene jedna potpuno nova etapa gde upoznajem i sebe i svoju ćerku i otkrivam nove dimenzije u odnosima između roditelja i dece. U skladu s tim, mislim da je Luni moralo da se desi iskustvo ovog rijalitija i sve ovo kroz šta trenutno prolazi doneće joj nešto dobro. Ako ništa drugo, ojačaće kao osoba i naučiće mnogo toga o ljudima. Ona je do sada živela ušuškanim životom jer sam ja dala sve od sebe da je zaštitim u svakom pogledu. Bila sam veoma mlada kad sam je rodila, prvo mi je dete, a rođena je i sa anomalijom bešike te je već kao beba okarakterisana kao bubrežni bolesnik. Zbog toga smo prve dve godine njenog života provele u bolnici pa sam kao majka slaba na nju. Osim toga, ja sam sa šesnaest godina u ratu izgubila dom i porodicu, koja mi je mnogo nedostajala sve dok nisam rodila Lunu i kroz nju sam nadoknađivala sve što nisam mogla da imam, odnosno ono što roditelji nisu imali priliku da mi pruže. Da se vratim na vaše pitanje, moj glavni savet Luni bio je da ne ulazi u rijaliti. Dva puta me je poslušala, jer je do sada odbila dva poziva, ali ovog puta nije. U jednom trenutku rekla mi je da nije fer da je odgovaram od te namere kada sam i sama bila u rijalitiju, i bila je u pravu. Pred tom njenom rečenicom nisam više imala argumenata. Kada je odlučila da uđe u “Zadrugu”, rekla sam joj da bude ono što jeste, da bude iskrena, da ne glumi i ne pokušava da smišlja taktike jer to možete raditi četiri dana, a petog će već zaboraviti. U tome me je poslušala i vidim da je surovo iskrena, iako ne odobravam baš svaki njen postupak. Ali, ona je prvi put u životu u ovakvoj situaciji, zatvorena sa više od tridesetoro potpuno različitih ljudi. Prolazi kroz iskustva koja do sada nije imala prilike da iskusi pa i ja upoznajem neke nove strane njene ličnosti.

A post shared by Luna Djo (@luna_djogani) on Sep 27, 2017 at 8:35am PDT

Čime vas je iznenadila Luna u rijalitiju?

– Nisam znala da moje dete ima odbrambeni mehanizam da se histerično smeje dok je svi napadaju. Do sada nije bila u takvim okolnostima i verujem da ni sama nije znala da će tako reagovati.

Kada vam je bilo najteže?

– Kada me je dozivala: “Mama, mama, izbavi me odavde”. Srce mi se cepalo u tim trenucima! Moje dete nije napravilo nijedno krivično delo i nije u zatvoru, ali punoletna je osoba, potpisala je ugovor s produkcijom i mora da snosi posledice onoga na šta je dobrovoljno pristala. Ja tu ne mogu ništa da uradim.

Kako je vama kao majci dok gledate da vam dete pati?

– Užasno, imala sam takve krize da sam mislila da neću moći da izdržim. Ne podnosim osećaj nemoći, a imala sam ga tada i samo još kada sam u ratu izgubila dom i porodicu. Tada sam prvi put osetila jeziv strah i nemoć. Taj osećaj ponovio mi se prvi put posle toliko godina.

Jeste li ga prevazišli?

– Jesam, prevazilazim ga, rekla bih vrlo uspešno. Jednostavno, jednog jutra ustala sam i rekla sebi da tako više ne može. Imam još dvoje dece i nikome neće biti dobro ako izgubim sve živce. Počela sam da radim na sebi, da čitam literaturu iz oblasti pozitivne psihologije i gledam na Jutjubu snimke s tom tematikom. Shvatila sam da će negativci i negativna energija uvek postojati, ali šta god da se desi, uvek treba reći sebi: “Idemo dalje, na kraju će sve biti dobro”. I zaista, bar do sada, za mene i moju porodicu sve se završavalo dobro. Smatram da je razlog tome to što smo iskreni i svoji.

Lunu žestoko napadaju pojedini učesnici, da li je bilo dana kada to niste mogli da gledate?

– Imala sam period od dva-tri dana kada sam rekla sebi da ne mogu više da podnesem i čak sam zabranila svojim najbližima da mi govore šta se dešava. Ali, kao što sam rekla, “naoružala” sam se dobrom literaturom, čitam trenutno trilogiju “Razgovori s Bogom” Nila Donalda Volša, gledam Jutjub kanale Ester Hiks i Ane Bućević, na čiji ću seminar ići u novembru.

A post shared by Anabela Atijas (@anabelci) on Apr 19, 2017 at 7:42am PDT

Vaša ćerka nijednog trenutka nije krila svoju zaljubljenost i veoma otvoreno i zrelo je pokazala emocije, da li je takva u svim odnosima?

– Moji roditelji vaspitavali su me tako da budem otvorena i iskreno govorim o svemu, pa sam i ja na isti način odgajila svoju decu. Od rođenja sam im govorila da, šta god da se desi, moraju biti otvorene i iskrene jer za svaki problem postoji rešenje, a život u laži je nešto najgore. Najlakši put da rešiš bilo koju životnu situaciju jeste da otvoreno govoriš o njoj. Upravo zbog toga sam je i posavetovala da u rijalitiju bude ono što jeste. Naravno, nisam ni mogla da pretpostavim da će se ona tamo zaljubiti u oženjenog čoveka, ali ko i šta može da suzbije iskrenu ljudsku emociju. Mislim da je vrlo hrabro to što je rekla ono što oseća, iako je Sloba bio suzdržaniji i zapravo se otvorio tek kada je dobio podršku od majke, što mu je mnogo značila.

Mislite li da je on, ipak, taktizirao sa emocijama i da nije bio iskren koliko Luna?

– Apsolutno ne mislim da je neiskren. Poznajem tog momka i sve što mogu da kažem jeste da je divna osoba. Mislim da je samo dostojanstven muškarac koji nije istrčao ispred rude.

Jeste li u kontaktu sa Slobinim roditeljima?

– Jesam, njegova majka je srčani bolesnik i starija je od mene, tako da sve ovo preživljava mnogo teže. S druge strane, ja sam dugo na estradi pa imam želudac za mnoge stvari. Ko zna kroz šta je sve njeno dete prolazilo? Nikada brak ne puca zbog treće osobe. Nisam za to da se živi u laži, ali dešavaju se mnogo gore stvari o kojima se ćuti i kriju se iza lažnog morala.

Kako vi gledate na vezu Lune i Slobe?

– Preslatki su mi. Mislim da je Sloba muškarac njenih snova. Divim mu se što se trudi oko nje i što ga ne zanima to što su ga prozvali papučarem. Smatram da su pravi džetlmeni sve ređi upravo zbog toga što smo ih mi žene prozvale papučarima i zato izuzetno cenim Slobu.

Njih dvoje umeju i da se posvađaju, kako gledate na to?

– Kao na nešto potpuno normalno, naročito u okolnostima u kojima se nalaze. Mnogo više se nerviram što Luna upada u vatru i svađa se s nekim nebitnim pojavama koje je napadaju, a kao majci, ne dopada mi se ni kada koristi ružne reči. Ali, naš jezik je sočan. Isto se svađa akademska glumica Žiža Stojanović i bilo koji neobrazovan čovek. Ipak, smatram da su dela mnogo bitnija od izgovorenih reči.

Sve češće se priča o Luninoj udaji za Slobu. Da li biste je podržali?

– Ako će Lunine plave okice zbog toga sijati kao sada, mama će je podržati u svemu. Ipak, mislim da ne treba žuriti s tim, vreme će pokazati svoje. Oni će najbolje znati šta treba da urade i tu niko ne može da se meša.

Jeste li se suočavali s neprijatnim komentarima u okolini ili na društvenim mrežama zbog Lunine ljubavi?

– Ne, niko mi do sada ništa loše nije rekao u lice. Bilo je tu i tamo nekih poruka s lažnih profila, ali niko nije stao iza svog imena i prezimena i dao loš komentar. A i da se to desi, odavno se rukovodim time da nije važno šta se kaže već ko kaže.

Kako na sve ovo gledaju vaš suprug Andrej, a kako mlađe ćerke Nina i Blankica?

– Andrej je tu da me podrži i da uvek bude uz mene, a sestre je vole i podržavaju. One su male i vide samo ljubav, pa su srećne što je Luna zaljubljena.

Radi li Luna u rijalitiju nešto čemu je vi niste učili?

– Ne da na sebe dok sam ja uvek bila ta koja se sklanjala drugima i trpela udarce bez uzvraćanja, a moje dete to ne dozvoljava. To nije nešto čemu sam je ja učila, ali srećom, nasledila je nešto i od tate.

Koja je najvažnija lekcija koju vaša ćerka uči u ovom rijalitiju?

– Mislim da će veoma sazreti kroz ovo iskustvo i da će još više ceniti porodicu koju ima. Ne kažem da do sada nije to cenila, ali mislim da tek sada vidi koliki je blagoslov imati skladne odnose i najbliže koji su uvek uz tebe. Sigurna sam da će posle “Zadruge” biti jaka kao stena, što je veoma dobro, jer život sve više liči na rijaliti.

Možete li da povučete bilo kakvu paralelu između vašeg učešća u “Velikom bratu” i Luninog u “Zadruzi”?

– Ne baš, jer je to bio mnogo manje surov rijaliti, ja sam imala petnaest godina više nego što sada ima Luna i veliko iskustvo na estradi. Ona je bačena u mnogo veću vatru, ali mislim da će joj upravo to i najviše služiti.